Писателката Искра Урумова представя трилогията „Откраднато-Обречено-Опазено” на Book Talks във Варна

Тази неделя, 17 февруари, от 15:00 до 17:00 часа писателката Искра Урумова гостува на Book Talks (да поговорим за книги) в Patisserie-Café Endorfino във Варна, за да разкаже повече за мистичната си трилогия „Откраднато-Обречено-Опазено”.

На страниците на тази съвременна приказна история, вдъхновена от българския фолклор и митология, Урумова ни среща с Неда – една от най-силните самодиви, подчинени на върховните господарки на природата юдите, и с овчаря Марко, който е потомък на Крали Марко и внук на един от петимата Стари – представители на най-могъщите родове в тайното общество на овчарите.

Авторката ни повежда на шеметно приключение, в което ще се запознаем с двете тайни общества на самодивите и овчарите, който живеят сред хората, владеят свръхсили, пазят природата и златото в недрата на България. Това е увлекателна история за забранена любов, тайнствени легенди и противоборство между тези две тайни общества – своеобразно пътешествие из мистични кътчета на България (посочени с карти в книгите) и неочаквани обрати в живота на героите.

Дебютният роман от поредицата –„Откраднато“, е издаден в края на 2017 г. Следват „Обречено“, който излиза през март 2018 г., и „Опазено” – в края на юни същата година. Действието в трилогията започва и завършва на Еньовден и се развива в три части през 4 години.

Освен автор на „Откраднато”, „Обречено” и „Опазено”, Искра Урумова е част от екипа на Международен литературен фестивал „Варна Лит” и журналист с дългогодишна практика. Повече от 15 години е репортер, редактор във вестници, радио и интернет агенции, а лицето й ни е добре познато от работата й като телевизионен кореспондент от Варна.

Всички жители и гости на морската ни столица са добре дошли на събитието Book Talks (да поговорим за книги), за да поприказват на живо с Искра за нейната приказна трилогия.

Вход свободен!

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.