Писателката Искра Урумова представя трилогията „Откраднато-Обречено-Опазено” на Book Talks във Варна

Тази неделя, 17 февруари, от 15:00 до 17:00 часа писателката Искра Урумова гостува на Book Talks (да поговорим за книги) в Patisserie-Café Endorfino във Варна, за да разкаже повече за мистичната си трилогия „Откраднато-Обречено-Опазено”.

На страниците на тази съвременна приказна история, вдъхновена от българския фолклор и митология, Урумова ни среща с Неда – една от най-силните самодиви, подчинени на върховните господарки на природата юдите, и с овчаря Марко, който е потомък на Крали Марко и внук на един от петимата Стари – представители на най-могъщите родове в тайното общество на овчарите.

Авторката ни повежда на шеметно приключение, в което ще се запознаем с двете тайни общества на самодивите и овчарите, който живеят сред хората, владеят свръхсили, пазят природата и златото в недрата на България. Това е увлекателна история за забранена любов, тайнствени легенди и противоборство между тези две тайни общества – своеобразно пътешествие из мистични кътчета на България (посочени с карти в книгите) и неочаквани обрати в живота на героите.

Дебютният роман от поредицата –„Откраднато“, е издаден в края на 2017 г. Следват „Обречено“, който излиза през март 2018 г., и „Опазено” – в края на юни същата година. Действието в трилогията започва и завършва на Еньовден и се развива в три части през 4 години.

Освен автор на „Откраднато”, „Обречено” и „Опазено”, Искра Урумова е част от екипа на Международен литературен фестивал „Варна Лит” и журналист с дългогодишна практика. Повече от 15 години е репортер, редактор във вестници, радио и интернет агенции, а лицето й ни е добре познато от работата й като телевизионен кореспондент от Варна.

Всички жители и гости на морската ни столица са добре дошли на събитието Book Talks (да поговорим за книги), за да поприказват на живо с Искра за нейната приказна трилогия.

Вход свободен!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.