Phantasmagoria Vol.2 на Kan Wakan със световна премиера

5/5

Първите 4 сингъла вече са в плейлистите на световни медии като BBC1, BuzzbandsLA и Fame Magazine, с над 2 милиона слушания в дигиталните платформи

Вече е факт световната премиера на третия албум на българина Георги Линев, известен като Kan Wakan. Phantasmagoria Vol.2 е част от трилогия, в която композиторът и продуцент изследва понятието за “фантасмагория” – “поредица от истински, или въображаеми образи, които изглеждат като сън”.

Паралелно излезе и четвъртият сингъл, заедно с видео към него – към песента On Your Shoulders, отново с участието на SAIGO:

Клипът е втора част от трилогия на режисьора Васил Витанов и продължава странния и сюрреалистичен сюжет със снимачния екип, стартирал в No Sweat Off My Back.

Темите във Phantasmagoria Vol.2 са футуристични, но същевременно – заземяващи и свързани с настоящето – от първия сингъл O’Mother, роден на фона на глобална пандемия и глобални протести, през емоционалния коментар на неискреността в социалните мрежи Shining Bright Truth, до No Sweat Off My Back – осъзнаване за задушаващото безпокойство на модерния човек.

В музиката си Kan Wakan изследва границите на трип хопа, като го смесва с деликатна електроника, въздействащи кинематографични оркестрации, сайкъделик елементи и меланхолични мелодии.

Още в дебюта си Moving On необичайният му подход привлича музиканти с общо 25 награди “Грами”, медии, като Yahoo! Music и LA Weekly го нареждат сред най-обещаващите млади артисти, a продуцентите на Game Of Thrones избират негово парче в трейлъра на предстоящия сезон.

Последвалият Phantasmagoria Vol1 утвърждава позициите му с позитивни ревюта в световни медии, като Nylon, KCRW, Hype Machine и Rolling Stone, колаборации с имена, като Thundercat и Moses Sumney, а само преди месец племенникът на Kendrick Lamar – Baby Keem семплира ‘Unlucky’ в новия си албум The Melodic Blue, стартирал директно на пета позиция в класацията на Billboard.

Vol II е по-смела и с по-ясна посока за Kan Wakan. В него композиторът  деликатно ни води през две основни теми – синхроничността и автентичността. И ако първата Phantasmagoria нежно се занимаваше с духовното и подсъзнаваното, сега всички сме в колективен сън.

Виждам този албум като продължение на историята. Предишният беше изследване на сложни вътрешни емоции, докато в този е по-скоро отговор към тях и е доста по-екстровертен” – споделя Георги Линев.

Като дете на художници, той изживява музиката си с всички сетива. За разлика от обложката на предишния албум (дигитален 3D образ на рисунка), в новия изкуството е още по-тактилно. Композиторът възлага на скулптора Тодор Рабаджийски, да създаде специално статуя, докато слуша ранните демо версии на песните във Phantasmagoria Vol2. Така, докато албумът придобива форма, паралелно се ражда и скулптурата, която е на неговата корица.

Понякога си представях, че музикалната история, която разказвам е нещо като древна форма на театър, с вълшебни мелодии и истории за странното, необичайното, дори – свръхестественото. И всички артисти в него – SAÍGO, Jessica Childress, Rachel Fannan, Keenan O.Meara и Alexander Vincent допринесоха със собствената си фантасмагория за този калейдоскоп от редки находки”, споделя Георги.

Работата по Phantasmagoria Vol.III вече е започнала, но засега втората част представлява бавно отдалечаване на фокуса от първата. Там, където не са били ясни посоките, сега виждаме част от карта. И все пак – Линев обича различните перспективи и слушателите му винаги имат възможност да вплетат собствената си визия в неговите композиции…

Тъй като пандемичната обстановка не позволява концерт, представянето на албума ще бъде Listening Party на 29 ноември в Sofia Live Club, където всеки ще може да чуе парчетата, да поговори с Kan Wakan и да се наслади на авторските 3Д визуализации, създадени към тях от визуалния артист Полина Герасимова.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp