Петъчно: Когато тя каже “Стига!”

Петъчно: Когато тя каже

Далеч съм от мисълта, че в този материал ще бъда достатъчно изчерпателен. Все пак ми се ще да споделя с вас моя скромен опит с жените. Тук няма да си говорим за това как да флиртуваме с тях (ако някой знае как се прави, моля да се свърже незабавно с мен), няма и да обеля дума за това как да ги направим щастливи или пък да им угодим. В тези неща съм твърде невеж и се опасявам, че само ще си навлека подигравки и гневни съобщения, затова ще се съсредоточа само в едно – жените са забавни и си струва човек да им отдели специално внимание, особено когато става въпрос за храна.

От мен да знаете има ли покрай вас жена на диета, веднага се заловете с три неща – стойте на безопасно разстояние, бъдете кротки и смирени и не подлагайте под съмнение нейните думи. В никакъв случай не ѝ предлагайте шоколад. По принцип шоколадът може да ви измъкне от почти всяка ситуация, но в случая може да се получи обратен ефект. Рискувате да чуете смразяващата кръвта реплика „Искаш да стана дебела ли?“. Стигне ли се до там – бягайте. Бягайте и за нищо на света не се обръщайте назад.

До съвсем скоро наивно вярвах, че само мъжете сме прасета и се тъпчем с храна като невидели. Случи се така, че животът ми даде златната възможност да наблюдавам дамите в естествената им среда. Те са много упорити личности. Оптимисти, така да го кажем. Сега ще онагледя. Когато една жена си е вкъщи през уикенда, тя редува отварянето на хладилника с проверка на шкафа за сладки неща. Тя знае, че още през седмицата шоколадът е свършил, не си е купила, защото знае, че ще го изяде наведнъж, но въпреки това тайничко се надява, че в хладилника се е материализирало парче торта или пък, че в шкафа някой е оставил нещо сладичко.

По принцип на една жена ѝ се яде всичко, но просто няма да си го признае пред вас. Ако сте мъж, забравете да чуете, че е гладна, че иска десерт, че всъщност три кюфтенца стигат или пък, че предпочита ябълка пред брауни. Тези странни същества жените функционират по алогичен начин. Преди това ме объркваше, а сега просто се забавлявам. Не е ли просто очарователно да гледаш как една жена се бори със себе си. Ще ѝ се да си хапне още малко от свинските ребърца, но вече предусеща как гузната ѝ съвест ще я застигне след 3, 2, 1…

На мен най-любимото ми е, когато жените започнат с обещанията. Хапват от своята порция, хапват от чуждите и накрая заявяват, „Ох, много ядох! От утре започвам да тренирам“. Не е нужно да отговаряте на тези реплики, понеже каквото и да кажете, ще бъде използвано срещу вас. Мълчанието също ще бъде използвано срещу вас. Просто сте имали кофти късмета да бъдете на грешното място в грешния момент.

Винаги тренировките вървят в пакет с диета. Още докато си дояжда, една жена усеща как става дебела. Тя съвсем физически чувства образуването на целулит. Това автоматично отключва защитните механизми в мозъка ѝ. На първо място се сеща за всички онези стегнати каки от списанията и въпреки че и тя ги харесва, първоначално ги мрази съвсем истински. След тези съвсем човешки помисли, следват една идея по-рационалните такива. Взема се решение, че към проблема трябва да се подходи директно – сладкото, мазнините и месото изчезват от диетата. На тяхно място има само салата и още салата, и още салата.

Сутрин гузната, чувстваща се дебела жена, става преди всички, за да е първа във фитнеса. Не, че мотивацията е чак толкова голяма. Според мен по-скоро срамът ще е непоносим, ако някой друг види това дупе, преди да се е стегнало от крос-тренажора. Наистина момичетата се заемат и тренират здраво, тук не можем да спорим. По-интересната част е след тренировката. Забелязал съм, че тогава с пълна сила важи правилото – тренирах доста, мога да си позволя да хапна едно малко парченце от домашния кекс, който някой колега е донесъл в офиса. Това е парадният вход към депресията, породена от един порочен кръг. Той се състои в това, че колкото повече една дама си позволява глезотийки, толкова повече съвестта я гризе. Това от своя страна води до все повече тренировки. Те водят до глад, а гладът притъпява усещането за образуващ се целулит. Тогава падат всички защитни механизми на една жена. Това е моментът, в който може да атакувате. Бъдете бързи и реагирайте овреме, небрежно подхвърляйки нещо от сорта на „Съвсем на близо има едно ресторантче, в което готвят страшно вкусно“. Не забравяйте да вметнете, че всъщност и вие сте гладен (ще ми благодарите после).

Внимавайте обаче, защото изпуснете ли тънкия момент и оставите ли я да изяде твърде много, пак ще я загризе съвестта и тогава като нищо от спасител ще се превърнете в кръвен враг на нейната спортна фигура (нищо, че тя е още в процес на изграждане). Абе каквото и да направите, не е съвсем сигурно какъв ще бъде резултатът. Просто се молете да не откачи във ваше присъствие и да ви обвини в саботаж.

Ама аз и други неща съм забелязал. Ще ги нахвърлям съвсем набързо и ще оставя вас да ги забелязвате и анализирате сами.

  • Вината винаги е до следващия глад.

  • Без шоколад може, с едно парче шоколад не може.

  • Ако отслабна, животът ми ще стане по-хубав.

  • Майната му на всичко, все някой ще ме хареса и дебела.

  • Другите жени винаги са по-красиви, по-слаби и по-привлекателни.

  • От утре няма да ям никакъв хляб.

  • Когато види хубав мъж, жената си мисли „Много съм дебела, сигурно няма да ме хареса.“

Мили дами, не се измъчвайте. Изхвърлете кантарите от домовете си и старателно избягвайте срещите с огледалото. Радвайте се на живота, защото всички знаем, че едно парче торта носи повече положителни емоции от един час в залата.

Бонус: не обвинявайте себе си за формата на тялото си, мъжете са виновни за всичко, така или иначе.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.