Петъчно: Когато тя каже “Стига!”

Петъчно: Когато тя каже

Далеч съм от мисълта, че в този материал ще бъда достатъчно изчерпателен. Все пак ми се ще да споделя с вас моя скромен опит с жените. Тук няма да си говорим за това как да флиртуваме с тях (ако някой знае как се прави, моля да се свърже незабавно с мен), няма и да обеля дума за това как да ги направим щастливи или пък да им угодим. В тези неща съм твърде невеж и се опасявам, че само ще си навлека подигравки и гневни съобщения, затова ще се съсредоточа само в едно – жените са забавни и си струва човек да им отдели специално внимание, особено когато става въпрос за храна.

От мен да знаете има ли покрай вас жена на диета, веднага се заловете с три неща – стойте на безопасно разстояние, бъдете кротки и смирени и не подлагайте под съмнение нейните думи. В никакъв случай не ѝ предлагайте шоколад. По принцип шоколадът може да ви измъкне от почти всяка ситуация, но в случая може да се получи обратен ефект. Рискувате да чуете смразяващата кръвта реплика „Искаш да стана дебела ли?“. Стигне ли се до там – бягайте. Бягайте и за нищо на света не се обръщайте назад.

До съвсем скоро наивно вярвах, че само мъжете сме прасета и се тъпчем с храна като невидели. Случи се така, че животът ми даде златната възможност да наблюдавам дамите в естествената им среда. Те са много упорити личности. Оптимисти, така да го кажем. Сега ще онагледя. Когато една жена си е вкъщи през уикенда, тя редува отварянето на хладилника с проверка на шкафа за сладки неща. Тя знае, че още през седмицата шоколадът е свършил, не си е купила, защото знае, че ще го изяде наведнъж, но въпреки това тайничко се надява, че в хладилника се е материализирало парче торта или пък, че в шкафа някой е оставил нещо сладичко.

По принцип на една жена ѝ се яде всичко, но просто няма да си го признае пред вас. Ако сте мъж, забравете да чуете, че е гладна, че иска десерт, че всъщност три кюфтенца стигат или пък, че предпочита ябълка пред брауни. Тези странни същества жените функционират по алогичен начин. Преди това ме объркваше, а сега просто се забавлявам. Не е ли просто очарователно да гледаш как една жена се бори със себе си. Ще ѝ се да си хапне още малко от свинските ребърца, но вече предусеща как гузната ѝ съвест ще я застигне след 3, 2, 1…

На мен най-любимото ми е, когато жените започнат с обещанията. Хапват от своята порция, хапват от чуждите и накрая заявяват, „Ох, много ядох! От утре започвам да тренирам“. Не е нужно да отговаряте на тези реплики, понеже каквото и да кажете, ще бъде използвано срещу вас. Мълчанието също ще бъде използвано срещу вас. Просто сте имали кофти късмета да бъдете на грешното място в грешния момент.

Винаги тренировките вървят в пакет с диета. Още докато си дояжда, една жена усеща как става дебела. Тя съвсем физически чувства образуването на целулит. Това автоматично отключва защитните механизми в мозъка ѝ. На първо място се сеща за всички онези стегнати каки от списанията и въпреки че и тя ги харесва, първоначално ги мрази съвсем истински. След тези съвсем човешки помисли, следват една идея по-рационалните такива. Взема се решение, че към проблема трябва да се подходи директно – сладкото, мазнините и месото изчезват от диетата. На тяхно място има само салата и още салата, и още салата.

Сутрин гузната, чувстваща се дебела жена, става преди всички, за да е първа във фитнеса. Не, че мотивацията е чак толкова голяма. Според мен по-скоро срамът ще е непоносим, ако някой друг види това дупе, преди да се е стегнало от крос-тренажора. Наистина момичетата се заемат и тренират здраво, тук не можем да спорим. По-интересната част е след тренировката. Забелязал съм, че тогава с пълна сила важи правилото – тренирах доста, мога да си позволя да хапна едно малко парченце от домашния кекс, който някой колега е донесъл в офиса. Това е парадният вход към депресията, породена от един порочен кръг. Той се състои в това, че колкото повече една дама си позволява глезотийки, толкова повече съвестта я гризе. Това от своя страна води до все повече тренировки. Те водят до глад, а гладът притъпява усещането за образуващ се целулит. Тогава падат всички защитни механизми на една жена. Това е моментът, в който може да атакувате. Бъдете бързи и реагирайте овреме, небрежно подхвърляйки нещо от сорта на „Съвсем на близо има едно ресторантче, в което готвят страшно вкусно“. Не забравяйте да вметнете, че всъщност и вие сте гладен (ще ми благодарите после).

Внимавайте обаче, защото изпуснете ли тънкия момент и оставите ли я да изяде твърде много, пак ще я загризе съвестта и тогава като нищо от спасител ще се превърнете в кръвен враг на нейната спортна фигура (нищо, че тя е още в процес на изграждане). Абе каквото и да направите, не е съвсем сигурно какъв ще бъде резултатът. Просто се молете да не откачи във ваше присъствие и да ви обвини в саботаж.

Ама аз и други неща съм забелязал. Ще ги нахвърлям съвсем набързо и ще оставя вас да ги забелязвате и анализирате сами.

  • Вината винаги е до следващия глад.

  • Без шоколад може, с едно парче шоколад не може.

  • Ако отслабна, животът ми ще стане по-хубав.

  • Майната му на всичко, все някой ще ме хареса и дебела.

  • Другите жени винаги са по-красиви, по-слаби и по-привлекателни.

  • От утре няма да ям никакъв хляб.

  • Когато види хубав мъж, жената си мисли „Много съм дебела, сигурно няма да ме хареса.“

Мили дами, не се измъчвайте. Изхвърлете кантарите от домовете си и старателно избягвайте срещите с огледалото. Радвайте се на живота, защото всички знаем, че едно парче торта носи повече положителни емоции от един час в залата.

Бонус: не обвинявайте себе си за формата на тялото си, мъжете са виновни за всичко, така или иначе.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.