Петъчно: Дами, не четете тази статия!

петъчно

Мили дами, моля не ми се обиждайте за думите, които ще напиша този петък. Нямам за цел да ви злепоставям пред мъжката аудитория, а просто ще се посмея малко на ваш гръб. Покрай вас никога не е скучно, защото каквото и да направите, ние губим повече време в това да разберем за какво се сърдите, отколкото в скучаене.

Откъде се взеха всички тези цветове?

Все се моля комуникацията с вас да е лесна, но уви, всеки път ме убеждавате, че се надявам на неща, които са невъзможни в тази вселена. Беден ми е речникът да ви обясня, че ние не правим разлика между цветовете пепел от рози и корал, просто и двете за нас са най-обикновено розово. По същия начин не очаквайте от мъжете да забележат, че вчера червилото ви е било бордо, а днес е бонбон. Червилото ви и вчера и днес е червено. Точка по въпроса.

И не, няма сила на света, която да ни убеди, че тези цветове са различни. За да улесните живота на мъжа си, не го карайте да ви избира дрехи – нито имаме представа кой ви е любимия цвят, нито имаме идея как се съчетават различните цветове, нито пък знаем дали за тази рокля имате подходящи обувки. С две думи, не ни дръжте отговорни за неща свързани с цветове. В нашите глави има само черно, бяло, сиво, червено, синьо, зелено, жълто и лилаво. Тоест, ако не искате да ходите като клоуни, май е най-добре сами да си избирате дрехите и всички аксесоари, при които цветът е от значение. А понеже знам, че цветът е винаги от значение, то мисля, че не остана нещо, което един мъж може да купи, без да е сгрешил.

Вниманието им е винаги в детайлите

Господа, тук се обръщам към вас. Знам, че не ви пука дали ви е изгладена тениската, дали са ви вързани връзките или просто сте ги натъпкали в обувките, дали часовникът ви е на дясната, или на лявата ръка. Само че поради някаква причина жените ги забелязват тези неща и им придават голямо значение. Някои от тях стигат до краен фанатизъм, когато стане дума за това дали вратовръзката ви трябва да е на карета или на малки триъгълничета.

Въпреки че имат набито око за детайла, дамите никога няма да разберат какво е засада. Забавно е да ги гледаш как се мъчат да разберат нещо толкова елементарно, но нека не им се подиграваме. Те сигурно така ни се смеят, когато отчаяно се опитваме да разберем защо тези обеци не отиват на това колие. Усетът към детайлите обаче е силно притъпен стане ли дума за спуканата гума или ръчната спирачка. Те се забелязват, чак когато автомобилът предаде богу дух. Не им се сърдете, просто не им давайте ключовете от колата и всичко ще е наред 🙂

Мисълта ми беше съвсем друга – имал съм рядката възможност да разпитвам жените за това какво забелязват на първа среща и изводът е само един. Спукана ни е работата.

Ако си мислите, че обувките нямат значение, грешите. Как си държите ръцете на масата, дали имате кожички около ноктите (това не го очаквахте нали?), дали последното копче на ризата е закопчано, дали ризата е прибрана в панталона, или е свободна, абе почти е сигурно, че ще сгафите нещо, така че съветът ми е да не му мислите много.

Те чакат ние да се сетим

Много се е изписало и изговорило относно въпроса как да разберем истинските мисли на една жена, но на практика това е невъзможно, защото дори и жените сами не се разбират. Иначе как бихте обяснили постоянно променящото им се поведение и желания? Тя няма да ви каже, че иска да я закарате до летището рано сутринта. Вие обаче сте джентълмени и сами ще го предложите. Тук някъде сериозно се бъгва женският софтуер и обикновено отговорът е „А, няма нужда да ставаш толкова рано сутринта заради мен. Ще си взема такси, не се безпокой.“

Мъжките разбирания за света са много конкретни. Тоест, когато тя каже „не искам да ме закараш“ ние разбираме, че тя наистина не иска. При нежния пол обаче нещата не са съвсем така. Дамата ще очаква да я закарате до летището, въпреки че току що ви е уверила, че не е необходимо. Попитах жените защо се държат по този нелогичен начин и те не успяха да ми отговорят. За себе си стигнах до едно-единствено възможно решение на проблема – не слушайте какво ви говорят жените, ами правете това, което сметнете за редно 🙂

И се сещайте сами 🙂

И не бъдете сигурни, че „не“-то винаги значи „да“, защото понякога значи „не“. За съжаление още не съм напипал формулата, по която се изчислява реалното значение на отговорите и все още го карам на усет.

Огледалце, огледалце

Най-страшно става, когато жена ви или приятелката ви вземе вас за огледалце. Понеже дамите имат изкривена представа за реалността, те се възприемат винаги като стари и дебели. Тогава се обръщат към вас с един от двата коварни въпроса „Дебела ли съм?“ и „Имам ли бръчки?“. Просто си вземете багажа и си тръгнете, понеже тук верен отговор няма. Жената очаква от вас искрен отговор, но когато той не съотвества на това, което иска да чуе, дупе да ви е яко.

Не се поддавайте на изкушението да кажете „Изглеждаш страхотно“. Пробвал съм и не работи. Тогава репликата „Лъжеш, не е вярно!“ сериозно бъгна моя софтуер. Това беше преломният момент, в който осъзнах, че жените просто са луди и най-добрата стратегия при общуване с тях е просто да кимаш и да мълчиш. Последното ги изкарва от равновесие, но по-добра стратегия за оцеляване не е позната на човечеството към момента.

Господа, сега сте дваж по-уязвими, защото приятелките ви току що също прочетоха тази статия и са ви ядосани за това, че се подсмихвате под мустак.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.