Отмина ли времето на фотоалбумите?

Снимките са един от най-ярките спомени – както от ексурзии до съседния град или в другия край на Земното кълбо, така и от срещи с приятели, празненства, специални моменти, а защо не и от ежедневието, например когато просто сме видели нещо, което ни е привлякло вниманието.

Но колко от тези сними виждат бял свят на хартия?

В днешно време отговорът обикновено е 0. А парадоксът е, че отдавна не е необходима професионална фотографска апаратура, за да правим хубави снимки – нужни са само телефон или таблет с камера. Има и толкова много и различни приложения, с които можем да редактираме снимките си, докарвайки ги да изглеждат почти професионално…

Може би най-известното приложение с тези функции е социалната мрежа Instagram. Друга подобна апликация е VSCO, която също позволява да заснемете снимките в приложението и да ги редактирате чрез използване на филтри.

Това, което е по-интересно и по-различно в наши дни обаче е DIY (Do It Yourself – Направи си сам) начина, по които можем да се наслаждаваме снимките си не само през мобилното устройство, а и на хартия. Предлагам няколко начина да овековечите спомените си, влагайки лично творчество и емоция, за която да си спомняте всеки път, когато погледнете окачения на стената си колаж.

DIY албум

Най-лесният начин, естествено, е да принтирате вашите снимки и да ги поставете във фотоалбуми. Но да си признаем честно, тези албуми най-вероятно събират прах, прибрани в някой шкаф и въобще не се сещате за тях, нали?

Затова ако вие сами си направите албум и го декорирате както си пожелаете – със или без надписи или пък с интересна история, която седи зад снимката – няма да искате да го забутате на някъде, където да не ви пречи, а ще го държите на видно място, за да го показвате. Така доста по-честичко ще го разглеждате, преживявайки отново тези безценните моменти, уловени от камерата ви и съхранени във въпросния албум.

снимка: Лили Дунева

Ако сте по-мързеливи, PhotoSynthesis имат страхотни албуми, в които може сами да залепите снимките ви и да добавите нещо персонално до от фотографийте. Ценовата категория на фотоалбумите варира, но там със сигурност ще намерите нещо по вкуса ви. Бонус са допълнителните аксесоари към албумите, които са доста идейни.

Тук можете и да принтирате вашите снимки в избран от вас размер, като дори не е необходимо да се разкарвате до там – можете да ги заявите и по интернет и изберете опция снимките ви да бъдат доставени по куриер.

DIY колажи

Ако някоя от принтирани снимки ви е супер любима, най-подходящото място за нея е на стената в дома, офиса или някъде където прекарвате повече време, за да й се наслаждавате максимално. А защо вместо една снимка, на стената да не добавите повечко фотоси?

На помощ идват рамките за снимки, които можете да намерите на съвсем прилични цени навсякъде. При този тип DIY не рамката е на фокус, но пък, ако си играете да я декорирате сами, може и да се получи обратният ефект – като с ръчно изработените фотоалбуми, с които се хвалите на всеки гост.

И тук не е нужно всяка снимка да е в отделна рамка – можете да сложите по няколко снимки и да ги комбинирате по ваш вкус.

снимка: Лили Дунева

Снимки като подарък

Един страхотен начин да зарадвате вашите близки и приятели е като им подарите по-личен подарък. А какво е по-лично от принтирани на хартия снимки?

Origrami ви дава възможност да напрвите това, но по-малко по-нестандартен начин. Origrami е малка компания базирана в Сидни, Австралия. Концепцията е много интересна, тъй като можете да качите снимките си направо от Instagram с всички филтри и локация, след което те да бъдат принтирани в абсолютно същия вид. Ако се притеснявате за скъпата доставка – нямате грижи! Най-хубавото в случая е, че Origrami предлагат безплатна доставка на техните продукти. Имат и няколко по-интересни предложения, като например девет мини магнити (5х5 см) или пакет от 36 фотографий в ретро стил  (4×5″).

Самата аз използвам и трите вида DIYs и мога да ви уверя, че албумите ми са на почетно място на масичката за кафе в хола, снимките на стената ми бавно се увеличават, а пък Origrami са супер подходящи за готин подарък.

Със сигурност има още много начини да се наслаждаваме на снимките, които правим всеки ден, но изброенте по-горе са забавни, неангажиращи и креативни, а бонус е например това, че правенето на албуми може спокойно да се превърне в семейна традиця, водеща след себе си положителни спомени.

В крайна сметка снимката е просто снимка, но безценното е това, което тя ни носи – запечатаните моменти на щастие, за които да се сещаме по-често.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.