Още онлайн забавления по време на изолация

Както и се предполагаше, времето за изолация вкъщи се удължи. Подозираме, че вече сте изчистили из основи къщите си (многократно), преподредили сте гардеробите, измили сте прозорците (няколко пъти), а стайните растения са грижливо подрязани и готови за пролетта. И сега какво? Какво да правим затворени вкъщи по цял ден? Преди десетина дни ви дадохме нови идеи за разнообразие по време на самоизолация (и не само), затова, тука сме избрали още няколко, по-нестандартни и интересни предложения за времето, прекарано у дома.

Спортувайте с онлайн фитнес и йога курсове или упражения

Редица фитнеси и йога студия пускат ежедневни клипчета с упражения или сесии на живо в определени часове. Изберете това, което ви допада най-много и се отдайте на движението, макар и в домашни условия. От вас се изисква само малко желание, защото на всички е ясно, че оправданието с липсата на време в момента не минава. Както знаем, спортът може да доведе до повече позитвно мислене, а сега, когато сме затворени по-цял ден, такова ни е необходимо повече от обикновено.

Витуална разходка из музеи и галерии

Не всички сме имали възможността да видим Ермитажа в Санкт Петербург или Лувара в Париж, но сега много от големи музей и галерии предоставят виртуална разходка из своите коридори, давайки ни възможност да се разходим, какр и вируално, из колоарите им. Подарете си минути естетика с една такава разходка в музей или галерия по избор в Италия, Франция, Русия, Великобритания, САЩ…

Онлайн театрални и оперни постановки от големите театри и опери

Продължаваме с културните предложения. Освен да посетите Музеите на Ватикана или Британския музей в Лондон, сега имате възможност и да се насладите на редица театрални и балетни поставновки – както от българските, така и от световните сцени с вируална постановка от Большой Театър например. Всичко, което трябва да направите, е да потърсите и да си харесате някоя поставка по ваш вкус.

Онлайн готварски курс

Готвенето успокоява много хора и дава поводи за радост за добре свършена работа, когато резултатът си го бива. А за да постигнете добър резултат и да впечатлите истински с готварски умения и интересни рецепти както себе си, така и околните, можете да се запишете на онлайн готварски курс по избор. Някой от тези курсове са платени, но пък със сигурност ще са забавни и ще разсеят ежедневието ви.

Online volunteering

В момента е малко трудно да се отдадем на доброволческа работа, но не е невъзможно. Има много платформи, които събират данни за дадеда област или пък създават географски карти. И повярвайте ни, има места където и google maps не е минавал. Предлагаме ви две опции, но в  мрежата със сигурност ще намерите още начини за виртуално помагане. Регистрацията е максимално улеснена, а самата „работа“ може да е много забавна и дори поучителна за по-малките членове на семействата.

  • Missing Maps – имат за цел да картографират най-уязвимите места в развиващия се свят, за да могат международните и местни НПО и отделни лица да използват картите и данните, за да реагират по-добре на кризи, засягащи въпросните райони. Всеки от нас може да отдели по час-два, за да помогне в създаването на карти.
  • Zooniverse – това е най-голямата и най-популярна платформа за изследвания, задвижвани от хора. Всяко изследване става възможно благодарение именно на доброволци. Повече от милион души по света се включват в различните изследвания, за да помогнат на научни работници и професионални изследователи, като целта е да се съберат данни за миграция и други жизнени цикли на различни представители на фауната във всички краища на Земята. Резултатите от изследванията на Zooniverse са нови открития, полезни за широката изследователска общност, набори от данни и много публикации.

Каквото и да изберете, изберете го с желание и правилната нагласа.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO