Още идеи за (онлайн) разнообразие по време на изолация

Все още сме в извънредно положение и прекарваме времето си у дома, въпреки приятното пролетно слънце навън, което ни съблазнява през прозореца. Екипът на Trio.bg вярва, че времето, прекарано в изолация не е загубено време, стига човек да поиска да навакса с нещата, за които все не му е стигало време, докато животът ни все още беше такъв, какъвто го помним преди 13 март. Затова ви предлагаме няколко онлайн събития, които са едновременно полезни и интересни за всеки, който желае да научи нещо ново и да се разнообрази в дни на изолация, обогатявайки познанията си чрез наука и изкуство.

Доза трезва мисъл по време на COVID-19

Все повече хора действат нелогично, изпадат в странни състояния и демонстрират пред своите близки непознати страни от характера си. Как да запазим психичното си здраве и какви последици са породени от изолацията ще ни разясни в live докторантът и асистент към катедра Медицинска хигиена и епидемиология в МУ-Варна д-р Ченков. Събитието „Психично здраве и пандемия с д-р Явор Ченков“, организирано от Българско Рационално Общество, ще се състои на живо във фейсбук тази неделя, 26 април, от 20:20 часа.


Д-р Ченков е пълноправен член на европейската асоциация по обществено здраве, който работи в отделения по съдебна психиатрия и зависимости, както и в център за социализация и превенция на деца в ранна детска възраст. Вярваме, че здрав разум никога не е излишен – особено по време на пандемия! – затова ви препоръчваме да чуете какво има да ни каже д-р Ченков в неделя вечер.

Класиката ще спаси света

Класическата музика е специално преживяване, което всеки трябва да си подарява от време на време. И ако мнозина твърдят, че все нямат време да посетят класически концерт, то Софийска филхармония намери начин да достигне до тях чрез своите безплатни онлайн стрийминги във фейсбук. На 30 април, четвъртък, в диапазона 19:00-21:00 часа си налейте чаша вино и се впуснете в магичния свят на музиката на Моцарт и Софийска филхармония. Повече за събитието тук.

National Theatre Live

От София се пренасяме в Лондон, за да гледаме… театър. Знаем, че последният път, в който посетихте театрална постановка беше преди повече от 40 дни, затова ви предлагаме за разнообразие да се потопите в тайнството на театралното изкуство от собствения си хол, при това съвсем скоро. Вижте как световноизвестни актьори се превъплъщават в някои от най-разпознаваемите литературни персонажи и пресъздават брилянтно някои от най-велките драматургични диалози на сцената на National Theatre в Лондон.

Всеки четвъртък от 21:00 часа можете да се насладите на най-доброто от британския театър на живо в YouTube. А всеки, който е гледал поне една постановка на National Theatre Live знае, че това еклектично преживяване оставя отпечатъка си задълго.

Гледай наука

Нашите приятели от MediaBricks.bg са в основата на прекрасната инициатива „Остани си вкъщи & гледай наука!“ – видео секция в сайта им, в която ще намерите научно-популярни видео лекции на видни български учени, специализирали в различни области. Част от видеата са записвани от екипа на MediaBricks.bg, други са им предоставени от научни организации (музеи, университети, научни форуми). Така с „Остани си вкъщи & гледай наука!“ можем да се разходим из разнообразни научни музеи и архиви на големите научни институции, докато обядваме у дома. Повече по темата тук.

Надяваме се, че сме ви били полезни и сме успяли да ви насочим към нови идеи за онлайн забавление по време на COVID-19. Ако случайно сте пропуснали предишните ни предложения по темата, можете да ги разгледате тук и тук.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO