Онлайн кинопоредица на Институт Сервантес-София през февруари

От 12 февруари Институт Сервантес стартира новата си онлайн кинопоредица, този път посветена на испанската актриса Анхела Молина, една от най-забележителните актриси в испанската кинематография, която ще бъде наградена за невероятната си кариера с Почетна награда Гоя  по време на церемонията на тазгодишните награди Гоя. Анхела Молина има зад гърба си почти сто филма снимани от някои от най-големите испански режисьори. Кариерата ѝ е маркирана от участието ѝ в множество международни продукции, от които най-решаваща роля изиграва работата ѝ с Бунюел. 

Първият филм от поредицата е „Сабина“ (1979), който потапя зрителя в един мистериозен свят обгърнат от легенди и митове. След това идва ред на „Половината небе“ (1986) разказ за една жена, която се справя сама с предизвикателствата, които животът ѝ поднася. Последното заглавие от кинопоредицата е „Така е в любовта“ (1989). Филмът възражда традиционната испанска песен (копла) като представя случващото се на музикалната сцена и задкулисната действителност.

Филмите ще бъдат със свободен достъп и със субтитри на български език на каналa Вимео на Институт Сервантес в рамките на 48 часа от 21 часа на посочените дати.

Повече информация за провеждането на събитията може да намерите на сайта и фейсбук страницата на Институт Сервантес.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO