Oфициалното откриване на XI Софийски фестивал на науката е на 15 май

5/5

ХI Софийски фестивал на науката ще се проведе на 15 и 16 май в София Тех Парк и ще събере на едно място над 100 български и международни учени от 12 държави. Те ще покажат необятността и богатството на света на науката и как науката може да бъде открита във всичко, което ни заобикаля. На 17 и 18 май ще се състои фестивалната дигитална програма за ученици от цялата страна.

Oфициалното откриване е в съботния ден, 15 май, в 12:30 ч. в София Тех Парк от представители на Министерството на образованието и науката, Столична община, Посолство на Великобритания и София Тех Парк и ще включва награждаване на победителите в Третото състезание по компютърна лингвистика.

Има ли надежда за по-добро утре за планетата и всички нас? Какви са последствията от самотата и изолацията върху психичното ни здраве? Къде търсим извънземен живот? Как технологиите помагат в борбата с фалшивите новини? Кои вируси са в основата на едни от най-важните еволюционни стъпки в изграждането ни като вид? Какво е общото между климата, глетчерите, морските нива, найлоновите торби и разнообразието на видовете? Защо рециклирането е важно? Къде в Космоса е открита вода (и в течно състояние ли е тя)? Превръщат ли се жените учени във вдъхновение за други момичета и млади жени да преследват своите невъзможни мечти?

Отговорите на всички тези и много други въпроси ще научите на ХI Софийски фестивал на науката на 15 и 16 май!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp