Очаквайте „Добър вечер, дами и господа!” от Асен Агов

5/5

Българският политик и виден журналист със своя личен поглед към историята на съвременното българско общество.

На пети март на българския пазар ще се появи изданието„Добър вечер, дами и господа!” – дебютната книга на българския политик и виден журналист Асен Агов.

            Удивително малко българи се замислят, че като европейски граждани имат свободен достъп до земите, за които поколенията на дедите им са хвърлени в загубените балкански и две световни войни, водени в името на мъртвородения в Сан Стефано национален идеал. Tе могат да пътуват,  да търгуват и да притежават имоти там, без да рискуват дори един човешки живот. С брутния си вътрешен продукт и другия му измерител – покупателната способност – в днешни дни България е по-богата от всякога.

Въпреки тези насърчителни показатели тя крета последна в Евро­пейския съюз. Скована в управленска структура, наследена от повече от век, България се движи по инерцията, набрана в прехода ѝ към свободен пазар. Гражданите все по-често възкликват: Няма такава държава!  И махват с ръка. Бягството към свободния свят все така не приключва заради външни интереси и вътрешен опортюнизъм.

Как можем да вървим оттук нататък, устремени към своята цел – свободата?

От събитията, натрапили на България комунизма и неговите гонения, през свалянето на режима, бурните години на Прехода с неговите протести и митинги в търсене на политическа и гражданска свобода, чак до първите две десетилетия на XXI век – „Добър вечер, дами и господа” е личен поглед към историята на съвременното българско общество, разказана сърцато и  увлекателно.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp