Нови книги в поредицата Агата Кристи от ЕРА

5/5

За едни септември ознаменува края на лятото, за други – началото на учебната година, за нас септември е месецът на Агата Кристи!

На 09.09 и 12.09 на книжния пазар ще се появят последователно два романа от поредицата Агата Кристи на издателство „Ера“! „Затворено ковчеже“ е новият роман на световноизвестната английска писателка Софи Хана. След изключителния успех на „Убийства с инициали“, тя отново възражда великия Поаро в интелигентна и заплетена мистерия, която съдържа всички елементи на класическите истории на Агата Кристи. Каквато е „Чудноватият дом“! Един от безспорните шедьоври на Агата Кристи поставен в топ 10 на най-добрите й романи според вестник Гардиън!

ak70-zatvorenokovcheje-net

Затворено ковчеже

 Софи Хана

Номер 70 от поредицата

След изключителния успех на „Убийства с инициали”, Софи Хана отново изправя Поаро пред наглед неразрешима загадка.

 „Онова, което възнамерявам да ти кажа, може да прозвучи шокиращо…“

С тези думи лейди Ателинда Плейфорд, една от най-известните авторки на детски книги, се обръща към адвоката си. Тя организира парти в имението си, на което ще обяви, че лишава от наследство двете си деца в полза на своя секретар. Той обаче страда от тежко заболяване и му остават едва няколко седмици живот.

Сред гостите на лейди Плейфорд са известният детектив Екрюл Поаро и инспектор Едуард Кечпул от Скотланд Ярд. Никой от двамата не знае защо е поканен.

Поаро подозира, че лейди Плейфорд очаква някой да бъде убит. Но защо дамата би предизвикала потенциален убиец и то в пълния си с гости дом? Въпреки усилията на детектива да го предотврати, убийство е извършено. Това, което изненадва всички е самоличността на жертвата…

Наследниците на Агата Кристи се доверяват на талантливата Софи Хана да вдъхне нов живот на най-известния детектив в света. След безспорния успех на „Убийства с инициали”, английската писателка отново създава изключително заплетена мистерия, която съдържа всички елементи на класическите истории на Агата Кристи.

ak71-chudnovatiyatdom-netАгата Кристи

Чудноватият дом

Номер 71 от поредицата

Агата Кристи – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея героите й са находчиви, оригинални и популярни по цял свят, а романите й – вечно живи.

Днес Агата Кристи е най-известната авторка на криминални романи в света. Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра. Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата „Първата дама на криминалния жанр”.

Три поколения от семейство Леонидис живеят заедно в голямо извънградско имение. Когато Аристид Леонидис е отровен, подозренията падат върху много по-младата му вдовица. Скоро след смъртта му е извършено ново убийство. Дали наистина убиецът живее в имението? Или заплахата идва отвън?

Инспектор Чарлз Хауърд се съмнява във всички членове на семейство Леонидис. Той ги познава добре и е убеден, че сред тях няма невинни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp