Нови идеи за разнообразие по време на самоизолация (и не само)

Вече 10 дни сме (само)изолирани и както повечето от вас, изпитваме неопреодолимото желание да се разнообразим, макар вариантите за това в домашна среда да не са особено много на пръв поглед. Минахме през онлайн постановките и куизовете с приятели в социалните мрежи, разходихме се виртуално в световнопопулярни музеи, изгледахме любимите си сериали по Netflix и HBO GO, тренирахме с туби от минерална вода в домашни условия… В опита ни да намерим по-различни занимания за тази седмица, както и за евентуланото удължаване на престоя ни вкъщи и след 29 март, се натъкнахме на няколко по-различни идеи за уплътняване на времето у дома, които с радост споделяме с вас.

Гледайте наука с Ratio

Знаете, че сме фенове на науката, а екипът на Ratio се старае да задоволява нуждите ни от научни събития почти всяка седмица. Покрай извънредното положение се уплашихме, че сбирките със съмишленици във вторник вечер ще ни липсват, но се оказа, че от Ratio са помислили за това отдавна. Освен текущите им седмични ивенти, в техния сайт можете да гледате безплатно и големите Ratio събития, които се случват два пъти в годината и събират по няколкостотин човека, които с удоволствие отиват да чуят на живо последните открития, резултати и теории в най-различни сфери на науката, представени от популярни учени от всички краища на света. Тук ще откриете видеата, чрез които ще се убедите сами колко разнообразни теми се обсъждат на всеки ивент на Ratio.

Опознайте „Изгубеният свят на българските динозаври“

Да, из нашите земи преди милиони години са бродили динозаври, а повече по темата ще научим от гл. ас. д-р Латинка Христова от Националния природонаучен музей – БАН, която ще сподели онлайн последните разкрития на българските палеонтолози и ще обясни повече за изучаването на находищата на фосили, както и с какви методи се извлича информацията от скалите и костите, за да могат учените накрая да обрисуват пейзажите и животните, обитавали територията на България в древни времена. Лекцията й можете да гледате тук на 24 март (вторник) от 10:55 до 11:45 часа. Имайте предвид че въпреки провеждането онлайн, местата са ограничени до 100 и се заемат по реда на влизане в платформата, така че бъдете съвсем точни или най-добре подранете! Повече за събитието четете тук.

Слушайте подкаст на български

Ясно е, че почистването на къщата, подреждането на гардероба и шкафовете с обувки са сред нещата, които може би вече сте свършили. Ако не сте, то през тази седмица имате предостатъчно време да го направите и дори да повторите. Докато пренареждате гардероба и лъскате кухненските шкафове можете да чуете доста интересни неща в някой от добрите български подкасти. Ние сме фенове на Слушай наука на БГ наука, Ratio Podcast (да, те имат и подкаст), Тихо, филмът започва с Webcafe и Свръхчовекът с Георги Ненов. Доверете ни се, обещаваме, че няма да сбъркате.

Четете книги

Не е тайна за никого, че целият екип на Trio.bg подкрепя българското книгоиздване целогодишно и се стреми да въвлече повече и повече хора в магията на книгите. Затова едва ли е изненада, че ще ви насърчим за пореден път да четете книги. Много хора се оплакват, че нямат време за четене, че заспиват всяка вечер на втората прочетена страница в леглото и едва успяват да завършат книгата, която са започнали преди няколко месеца. Ами ето, сега е времето да довършите всяка недочетена книга, както и да посегнете към някое ново заглавие. Четенето е повече от полезно – то е идеално разнообразие по всяко време на годината, камо ли в седмици на препоръчителна самоизолация.

Работете

Тъй като изредихме няколко предложения за уплътняване на свободното време, не бива да пропуснем и тези, които работят от къщи. Докато мнозина почиват или падат жертви на паниката, имате възможността да наваксате изостаналите работни задачи, да напреднете с предстоящи проекти или просто да се образовате за най-последните тенденции в сферата ви на дейност.

Каквото и да решите да правите в предстоящите дни на самоизолация, най-важното е да се чувствате добре. Пазете се и останете у дома – вече имате с какво (ново) да запълните времето си.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO