Нова Disney книга е последната страст на младите читатели

Всичко, което искаме да видим в една вълнуваща тийн сай-фай история, е налице в „Звезден полет” (ИК „Сиела”) – новата книга на супернашумялата авторка на Disney Publishing Worldwide Мелиса Ландърс. Писателката придоби огромна слава в родината си с поредицата Alienated, a вече можем да я четем и у нас в отличния превод на Надя Златкова.

Солара Брукс – с машинно масло под ноктите, прокъсани дрехи втора ръка и татуировки на бивш затворник по ръцете – няма търпение да се махне от Земята, където е отраснала, и да забрави недоразумението, несправедливо довело до присъдата ѝ. В отчаянието си да стигне до далечните райони на галактиката, където ще може да започне живота си на чисто, тя приема да бъде прислужник на интергалактически кораб. За нещастие по този начин се оказва прикована за Доран Сполдинг – богат, разглезен и неин съперник от миналото. Но Доран също крие тайни и съвсем скоро двамата бягат за живота си от главорези и космически жандарми в компанията на банда загадъчни пирати. А дали всичко не ги води неусетно към мистериозна планета?

Звездното излъчване на романа дължим и на автора на корицата Живко Петров. Като доказателство, че всяка Disney история заслужава „филмова” презентация, Петров успя да впечатли самата Ландърс, която от своя страна сподели корицата в Twitter и Instagram. Американските читатели на „Звезден полет” вече я оцениха по достойнство в социалната мрежа Goodreads, давайки ѝ близо до максимални оценки пример, който най-вероятно скоро ще бъде последван и от българските читатели.

Звезден полет” е в превод на Надя Златкова, известна с работата си по „Водопади на възмездието”, „Даркмут”, „Дневниците на загубенячката.

“С равни части екшън и хумор историята на Ландърс ще накара читателите нетърпеливо да зачакат продължението.”

Publishers Weekly

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.