„Не толкова кратка история на самолета“ от Захари Карабашлиев – разкази за пътуванията на сърцето

Ново и допълнено издание на сборника от носителя на Награда „Роман на годината“ на Фонд „13 века България“ ще зарадва почитателите на добрия разказ.

Един от най-обичаните български автори – Захари Карабашлиев („18% сиво и Хавра) – ще зарадва почитателите си със специално десето, допълнено с много разкази и есета и преработено издание на „Кратка история на самолета“.

В него читателите ще открият и непубликувани преди в книга текстове на носителя на Награда „Роман на годината“ на Фонд „13 века България“ за 2018 г.

„Не толкова кратка история на самолета“  протяга ръка към онези търсачи на душевни приключения, за които пътят е история сам по себе си.

В автобус, автомобил, самолет – героите на всеки един текст в това издание са номади по душа, романтици, които търсят равновесието между цинизма на ежедневието и измамната красота на илюзиите.

Захари Карабашлиев разказва невероятни и в същото време обикновени човешки истории, пътища, които се преплитат и разклоняват при всяка среща или раздяла, и създава интимен мост между писател и герои, между писател и читател.

Разказите и есетата в „Не толкова кратка история на самолета“ са пропити с аромати­те на меланхолията и движени от копнежа към едно невъзможно завръщане. Писани в преходни състояния, в моменти на душевни преломи и опитващи се да локализират болката, да компенсират времето, те изграждат мост между тук и там, между преди и сега, между търсенията на домашен уют и свободата на непознатото.

„…Ще се радвам, читателю, ако някъде с моите редове сполучвам от време на време да извикам твоите собствени спомени. Навярно позатиснати от времето и живота, но все пак там някъде, между страниците на ежедневието ти, хер­баризирани и крехки, твоите лични кратки (или не толкова) истории на каквото и да е чакат да ги разгърнеш отново.

Приятно четене!“

Захари Карбашлиев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.