Най-хубавите “недокоснати” части от Земята

Тези острови са наистина необичайно и специално място на планетата Земя. 14 големи и 55 малки вулканични острови се се сместили между Аляска и Камчатка.
Ако някога сте искали да избегнете града, помислете за тези предложения. Естествената красота на тези места е невероятна и няма да ви остави безразлични …

Фарьорски острови

01-farski-ostrovi-43 02-farski-ostrovi-431

Настанени между Норвежкото море и северната част на Атлантическия океан, Фарьорските острови се намират под датско управление, и става дума за 18 острови, които очароват с невероятната си природа. С течение на времето, жителите са разработили собствен език и култура. Градовете са чисти и очарователни с къщички в цветове, които допълнително разкрасяват острова.

Лисефьорден, Норвегия

03-Lysefjorden-nesatind-norway-by-erlend-danielsen 04-Lysefjorden-432

Фиорд е стръмна скала, която вижда в пропастта. Привлича хиляди посетители, които идват да гледат великолепните скали на Норвегия и от които се виждат забележителностите, които отнемат дъха и правят впечатляващи снимки. Когато достигнете тук, ще ви предупредим да бъдете внимателни, защото няма огради, които предпазват туристите.

Азорските острови, Португалия

05-azorski-ostrovi-43

Този архипелаг е един от автономните португалски региони, тъй като е отдалечен от сушата на 1360 км! Вулканични корени на острова направили необичаен пейзаж, а тази група от девет острови е примамка за туристите заради девствена природа с много атракции.

Базаруто, Мозамбик

06-bazaruto-5432

Днес е трудно да се повярва, че има място като това – съвсем недокоснато, издълбани от вятър и морето. Базаруто със своите брегове на които доминират кристално чисто море и пясъчни плажове е добър избор за всеки любител на природата.

Хавай

08-havaii-43 07-havaii-43

Какво да се каже, което вече не е казано за Хаваите? Островите от вулканичен произход предлагат чудесни плажове, естествени басейни, различни пясъчни пътеки и те са място с топъл климат през цялата година. Всяка година привличат авантюристи, които обожават активна почивка във вид на сърф, планинско катерене или гмуркане.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.