Наука от къщи с Британски съвет тази неделя в Ден 0 от Софийския фестивал на науката 2020

Поради създалата се ситуация с коронавируса десетото издание на Софийския фестивал на науката се отлага за 26 – 29 септември 2020 г. Тази неделя обаче, жадните за наука могат да се насладят онлайн на интересни събития, свързани с актуалната тема COVID-19, разгледана от различни научни перспективи. По време на Ден 0 – ранно допълнение на физическия фестивал през септември – Британски съвет ще излъчи на живо във фейсбук няколко научни събития, които бяха планирани като част от фестивала за 17 май, последния ден от първоначалната програма на Софийския фестивал на науката 2020.

снимка – Британски съвет

Затова, ако и вие, като нас сте се затъжили за преживяването Софийски фестивал на науката, то тази неделя можете да си го припомните онлайн. От 16:30 до 17:45 на 17 май проф. д-р Николай К. Витанов ще разкаже във фейсбук за „Математическо моделиране на COVID-19 за България„. От 18:00 до 19:00 часа ще разберем повече за промените, породени от коронавируса – дали заради него ще бъдат наложени нови правила в ежедневието ни, дали ще успеем да се научим да живеем с него, да го опитомим и дори да го преборим. По темата „70 дни с новия коронавирус. Колко още?“ ще чуем един от вирусолозите на първа линия в борбата срещу COVID-19 – доц. д-р Любомира Николаева-Гломб, завеждащ отдел „Вирусология“ на Националния център по инфекциозни и паразитни болести.

Допълнително забавление ще ни осигурят и участниците в националния финал на конкурса за комуникация на наука FameLab, който също можем да гледаме онлайн от 20:00 до 22:00 часа в Ден 0, 17 май. Повече за конкурса и финала му за 2020 г. можете да научите тук.

Следете ни за подробности около програмата на предстоящия през септември фестивал.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO