Награждаваният криминален роман „Сурова пусшош“ от Крис Хамър е по книжарниците от днес

5/5

Романът „Сурова пусшош“ (изд. Ера) от Крис Хамър е в духа на „Сушата“ и „Където пеят раците“.

В изолиран австралийски град, застигнат от безкрайна суша, харизматичен и всеотдаен млад свещеник невъзмутимо открива огън и убива петима души, преди самият той да бъде застрелян.

Година по-късно журналистът Мартин Скарсдън пристига в Ривърсенд, за да напише статия за годишнината от трагедията. Вестникът, в който той работи, е получил огромно признание за разкриването на мистерията. Но разговорите с местните и тяхната версия за случилото се противоречат на удобното обяснение прието от обществото.

Точно когато Мартин попада на нова и интересна следа, шокиращо престъпление разтърсва отново града. Борейки се със собствените си демони, Мартин рискува всичко, за да открие истина, която става по-мрачна и по-сложна с всеки обрат. Но има мощни сили, решени да го спрат, и той няма представа колко далеч ще стигнат, за да се уверят, че тайните на града ще останат погребани.

Романът „Сурова пустош“  е носител на множество награди и поставя Крис Хамър сред най-добрите майстори в криминалната литература. След 30 години, посветени на международната журналистика, австралиецът в момента се е отдал изцяло на писателската си кариера.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp