Над 150 души на премиерата на „Блъф” от Георги Стоянов

снимка: Виктор Кожухаров

Почти 150 души посетиха премиерата на дебютния роман на българина, живял в Одеса. Da Da Cultural Bar се оказа тесен за всички желаещи да посетят събитието.

Локацията със сигурност не беше избрана случайно и всеки, запътил се във вечерта на 27 март към столичния клуб DaDa Cultural Bar (ул. „Георги Бенковски” 10) можеше да „заподозре, че скоро колата му ще попадне в обсега на контроли­рано наблюдение.”

снимка: Виктор Кожухаров

В импровизираното казино, в което сред чиповете за игра, картите и гилзите по масата можеше да бъде открито и едно ново заглавие малко след 19:00 ч. смугъл младеж с тъмни очила и двама охранители покани посетителите в света на дебютния роман на Георги Стоянов„Блъф” (Издателство „Сиела”) .

Талантливият актьор Юлиян Петров („Скъпи наследници”, „Камъни в джобовете”) се превъплъти в ролята на Юри – млад мъж, който посмява да се намеси в сенчестия свят на украинската мафия.

И докато такива срещи бяха рутина, този път от двата входа на заведението нахлуха „въоръжени” мъже. Сред звуци на куршуми и писъци, след своите охранители се появи и… отговорният редактор на книгата – Христо Блажев, за да разкрие, че всичко до момента е един…  „Блъф”.

Пред събралите се в и пред заведението посетителите, той и пиарът на издателството Темз Арабаджиева поканиха на сцената самия автор, без да скрият намерението си да го подложат на безмилостен разпит.

снимка: Виктор Кожухаров

За вдъхновението, разграничението между автор и герои, любовта в романа, както и за работата с редактора – тримата се опитаха да разкрият правилата на играта на руска рулетка с литературата.

Брутален, изпълнен с неочаквани обрати и майсторски написан, „Блъф” от Георги Стоянов ще ви увери, че „пътят към ада е постлан с добри намерения.” Важното е да заложиш на правилната карта. И да си готов да загубиш всичко.

 

За жива печалба не продавай злато, храни, стоки – продавай Надежда”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.