На 3 август Ratio представя “Животински с*кс”

Събитията на Ratio на живо се завръщат през август! На 3 август (понеделник) от 19:00 часа в кино Cabana ще разберем повече по темата “Животински секс” от ветеринарния лекар д-р Тома Щилиянов и молекулярния биолог и специалист по имунология д-р Никола Кереков.

Ще научим повече за едни от най-любопитните и фрапантни примери за поведение при секса сред животните. Преследване, танци, забавни моменти, нечестна игра, изневери, романтика, но и насилие – сексът сред животните е пълен с изненади, а лекторите ще ни предоставят букет от най-доброто сред най-доброто.

Сред разискваните теми ще бъдат също как правят секс най-големите животни на планетата – китовете, защо някои животни имат фалшив пенис и как го използват, как протича ухажването сред жирафите, до къде достига обостреният нагон при мъжките патици и др.

Д-р Тома Щилиянов е ветеринарен лекар по професия, но и опитен комуникатор на науката. Той се стреми да развенчае митовете около животните и да съхрани тяхното добро (в повечето случаи) име. Дори когато става дума за секс. Твърди, че нищо естествено не е срамно и е готов да докаже с конкретни истории, че размерът не винаги има значение.

Д-р Никола Кереков е молекулярен биолог и специалист по имунология, но чете и проявява интерес в почти всички сфери на познанието. Привърженик е на идеята, че човекът има много повече общо с животните, отколкото е склонен да си признае и вярва, че наблюдавайки животинското поведение можем да разберем много повече за самите себе си . На мнение е, че любовта във всичките ѝ странни проявления съвсем не е измислена от хората, а е продукт на естествения отбор, като понякога този процес е довел до крайности, които биха ни накарали да се изчервим.

Входът е свободен, а доброто настроение и качествените знания – гарантирани!

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO