На 10 август Ratio представя „Анатомия на Вселената“

И идния понеделник ще сме на гости на Ratio в кино Cabana от 19:00 часа, когато ще научим повече за „Анатомия на Вселената“ от физика Виктор Данчев. Ученият ще ни разкрие докъде сме стигнали с разплитането на мистерията на вселенското „телосложение“. Ще научим и защо всъщност анатомията на Вселената има толкова голямо значение за разбирането за нейното възникване, еволюция и бъдеще. Ако се чудите, дали Вселената расте, дали е плоска или има извивки, къде и колко голяма е талията ѝ, има ли такава въобще, то „Анатомия на Вселената“ е събитие, което трябва да посетите.

Виктор Данчев е физик в ЕндуроСат и докторант по Теоретична Физика в Софийски Университет, където работи по тема свързана с неутронните звезди. Основните му интереси са в сферата на гравитацията, физиката на високите енергии и авиокосмическото инженерство.

От 2016 г. е координатор на най-голямата практическа образователна програма, свързана с Космоса, на Балканите – Космически Предизвикателства, която подготвя следващото поколение учени, инженери и предприемачи за космическия сектор чрез работа по реални проекти. Като част от тази програма, Виктор участва и в разработването на най-големия безплатен онлайн курс за космическо образование – Spaceport

Входът е свободен, но ако искате да подкрепите това, което прави екипът на Ratio, можете го направите в Patreon на https://www.patreon.com/ratiobg или да си вземете дарителски билет от тук.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO