Molecular Cuisine and Food Styling & Photography Night Fun този петък в Dada Cultural Bar!

Този петък, 15 февруари, от 19:00 до 20:00 часа в столичния Dada Cultural Bar (ул. „Бенковски”10) ще се състои повече от интригуващото събитие Molecular Cuisine and Food Styling & Photography Night Fun!

Мнозина обичат да снимат храната си и да я публикуват в социалните мрежи ежедневно, но да си кажем честно – колкото и да е забавно, това няма нищо общо с професионалната кулинарна фотография.

Истинските професионалисти в кулинарната фотография успяват да докоснат сетивата ни, доставяйки ни удоволствие с невероятните си композиции и детайлите, които в комбинация пресъздават цялостна, хармонична и ефектна презентация на храната. Освен че преглъщаме звучно, когато видим такива фотографии, спокойно можем и да ги наречем изкуство, а идния петък в Dada Cultural Bar можем съчетаем това изкуство с друго: молекулярната кухня. Тя е сравнително ново явление у нас, а методът е разработен в САЩ през  80-те години на XX век от физиците Ерве Тис и Никълъс Кърти. За някои молекулярната гастрономия е своеобразен научен подход към храната, за други –  начин да придадат нова и модерна форма на традиционни ястия, а за трети тя е изкуство.

снимка: http://www.ilian.co.uk/

За да разберете към коя група се присъединявате с мнението си за молекулярната кухня и да научите повече за професионалното заснемане на храна, посетете ивента на Dada Cultural Bar, където изящният майстор на молекулярната кухня Милен Златев ще презентира тази нестандартно приготвена храна, а световноизвестният кулинарен фотограф, работил с най-добрите готвачи у нас и по света – Илиан Илиев, ще ви покаже повече за снимането на блюда.

Повече информация ще намерите на http://www.ilian.co.uk/

Вход свободен!

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.