Мишел Обама с филм по “Моята история” по NETFLIX

Наскоро NETFLIX представи световната премиера на BECOMING – документалния филм, проследяващ турнето на Мишел Обама за представяне на нейната автобиография „Моята история“.
 
BECOMING е интимен поглед към живота на бившата първа дама на САЩ Мишел Обама в момент на огромна промяна не само за нея като личност, а и за страната, на която тя и съпругът й служат в продължение на осем забележителни години в Белия дом. Филмът води зрителите зад сцената, докато тя пътува през 34 града в рамките на турне, в чийто център e силата на общността да преодолява разликите помежду ни и усещането за връзка, когато открито и честно споделяме своите истории.

Самата Мишел Обама споделя:

Радвам се да ви съобщя, че на 6 май Netflix ще излъчи BECOMING, документален филм, режисиран от Надя Холгрен за моя живот и за изживяванията ми по време на турнето след излизане на автобиографичната ми книга („Моята история“).

Месеците, които прекарах на път – докато се срещах и общувах с хора от градове по цялото земно кълбо – доказаха, че общото между нас е дълбоко и истинско и не може да бъде пренебрегнато. Срещахме се в групи – големи и малки, с млади и стари, уникални и обединени, и споделяхме истории, изпълвайки пространството със своите радости, тревоги и мечти. Осмисляхме миналото и си представяхме по-добро бъдеще. Докато говорихме за идеята „да станеш“ много от нас се осмелиха да изразят своите надежди на глас.

Сега – когато заедно се борим да устоим на пандемията, докато се грижим за хората, които обичаме, подаваме ръка на своите общности и се опитваме да се справим с работата и с училището, докато се сблъскваме с безмерна загуби, объркване и несигурност – аз ценя тези спомени и чувството за свързаност повече от всякога.

В тези дни е трудно да се чувстваш спокоен и изпълнен с надежда, но се надявам, че и вие като мен ще намерите радост и мъничко отмора в това, което Надя е създала. Защото тя е рядък талант, човек, чиито интелект и състрадание към другите си личат от всеки кадър, който снима. И най-важното – тя разбира смисъла на общността, силата на общността и работата й ги показва по магичен начин.

Както много от вас знаят, аз обичам прегръдките. През целия си живот съм гледала на тях като на най-естествения и обединяващ жест, който едно човешко същество може да направи към друго – тя е най-лесният начин да кажеш: „Тук съм“. Това е един от най-трудните аспекти на новата ни реалност. Нещата, които изглеждаха толкова простички – да отидеш да видиш приятел, да поседиш до някого, който страда, да приемеш нов човек – вече не са никак прости.
Но аз съм тук, до вас. И знам, че и вие сте един до друг. Макар вече да не можем да се събираме безопасно или да се зареждаме от енергията на групата дори когато много от нас живеят в скръб, самота и страх, трябва да останем отворени и способни да се поставяме на мястото на другия. Емпатията е нашето спасително въже. То ще ни преведе до другия бряг. Нека го използваме, за да насочим вниманието си към това, което е най-важно, да подредим приоритетите си и да намерим начин да пренаредим света по-добре според образа от нашите надежди.

Дори в трудни времена, може би особено в трудни времена, нашите истории ни помагат да заздравим ценностите си и да подсилим връзките помежду си. Споделянето им ни показва пътя напред. Обичам всички вас и ми липсвате.

Най-продаваната биография в САЩ за последните 11 години беше издадена на български език от издателство „Софтпрес“ през октомври 2019 г. Оглавила всички световни класации и публикувана на над 45 езика, „Моята история” се превърна в световен феномен, чийто общ тираж в световен мащаб възлиза на над 11 500 000.

Топла, мъдра и откровена, „Моята история” е необикновено личната равносметка на една жена с голямо сърце и твърд характер, която надскача всички очаквания. В изключително завладяващата си автобиография Мишел Обама кани читателите в своя свят, хронологично проследявайки преживяванията, които са белязали живота й – от детството в Чикаго, през годините като изпълнителен директор, до времето, прекарано в Белия дом.