Мъже! Вече можем да сме стилни без да си губим времето

Ръчен часовник Sidegren Woodlands Kevil
5/5

Знаете как пазаруваме ние, мъжете. Влизаме в някой магазин и посочваме това, което ни хареса. Ако ни става – купуваме го. Ако го има в няколко различни цвята – купуваме ги. Безкрайното обикаляне по магазини, ненужните проби, съчетаване на аксесоари, цветове, детайли, после връщане в пак в началото,  за да сравним и обмислим отново покупката… това е нещо, което всеки мъж би избегнал.

Аз съм точно като описанието по-горе. Искам нещата да стават бързо, лесно и по възможност без да губя по 1-2 часа,  докато стигна до магазина, МОЛ-а или там, където ще “търся” това, за което отивам. 

Моята сватба беше съвсем наскоро и за нея трябваше да мина през етапа на покупка на различни аксесоари, което по моя сметка трябваше да ми загуби няколко дни в обиколки. Тогава моят кум ми препоръча сайта Tredhim. Като човек свикнал с дигиталните технологии,  ми направи особено добро впечатление колко лесно намерих всичко в него. Нещо повече – всичко можеше да се върне в рамките на 1 година, следователно нямаше как да сбъркам. Поръчах си вратовръзки, кърпички за джобчето на сакото и разни други аксесоари. Така бях оборудван за сватбата точно в рамките на около 7 минути. А  спестеното време можех да инвестирам в това да бъда със семейството си и да правя смислени неща, вместо просто да снова напред-назад в някой МОЛ. 

Пиша този текст, защото от комуникацията си с приятели оставам с впечатление, че все още много хора изпитват съмнение да пазаруват онлайн, макар и да използват дигиталните технологии почти по цял ден. 

Последната ми находка – часовник. Трябва да си призная, че обичам да нося часовници, защото те ти дават ясна представа къде се намираш във време-пространството. Преди време бях чул история  за човек, който носил часовници и на двете си ръце. Когато го попитали защо го прави, той отвърнал, че животът е прекалено кратък, за да губиш време в това да погледнеш грешната ръка в търсене на точния час. Аз искрено вярвам в това, че времето, което поставя на ръката си,  ни калибрира и затова винаги нося часовник дори когато имам часовник на екрана на телефона си, на монитора на компютъра си, на телевизора… и все пак, този, който е поставен на ръката, ми показва истинското време – моето лично време. 

Доскоро ползвах руски часовници с конкретна идея – първият часовник,  летял в Космоса, първият часовник , излязъл в космическия вакуум, часовникът,  летял на мисията Аполо 13. Всички те са безкрайно примитивни, груби, но издържливи. В ежедневието си обаче, аз рядко летя в облаците. Поне не го правя физически (за сега). 

Време беше да си купя нещо по-елегантно, което да се връзва с повечето ми дрехи или поне да може да го съчетавам цветово и стилово с тях. Спрях се на машинка наречена Sidegren – както винаги нещо алтернативно, нещо минималистично, просто и безкрайно стилно. Скандинавски дизайн и усещане  с японска технология – какво повече може да искам. Разбира се, магазинът отново беше Trendhim, а часовникът… е, мога да кажа с ръка на сърцето, че няма да се възползвам от възможността да го върна в рамките на 365 дни. Напротив – смятам да го нося и да продължавам да ограмотявам своите приятели, че пазаруването онлайн те прави по-смел, по-ефективен, по-стилен,  докато пестиш ценното си време. 

Времето – единственото нещо, което реално притежаваме.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp