Macedonia 4×4 Trophy 2018 – офроуд състезанието, за което ще се говори дълго

5/5

Тазгодишното издание на Macedonia 4×4 Trophy, което приключи преди седмица, ще остане в историята като тридневно приключение, наситено с екстремни емоции, напрегнати моменти зад волана и зрелищни изпъления за удоволствие на публиката!

снимка: Емилия С. Николова

За трета поредна година в местността Старо Лагово край град Прилеп в Македония се проведе международното офроуд състезание Macedonia 4×4 Trophy. По време на 3-дневния етап 46 състезатели в класовете Adventure, Trophy и Hard trophy трябваше да изминат над 60 км километра и да преодолеят различни по трудност и брой специални зони (екстреми), които респектираха участници и зрители от самия старт.

снимка: Емилия С. Николова

Надпреварата започна с няколкочасов нощен етап в петък, 26 октомври, и броени метри след старта екипажите, които по регламент трябваше да преодолеят първия ден от състезанието в отбори по два автомобила, избрани чрез жребий, се озоваха в дълбокото на места 1,5 м блато, за излизането, от което бяха кръстосани множество лебедки под предварително поставените от организаторите от Офроуд клуба в Прилеп прожектори.

снимка: Емилия С. Николова

До края на вечерта, както и през целия следващ ден майсторските изпълнения на състезателите продължиха по предварително задедения в пътните тетрадки маршрут, който бе изпълнен с тежки за преодоляване зони и множество екстремни ситуации.

снимка: Емилия С. Николова

След стабилна доза адреналин, огромно блато с лепкава кал, дебела и трудно прогледна прашна завеса и N на брой лебедки и през трите дена, с победата в неделя вечер се поздравиха Божо Вучичевич и Горан Ралич от Сърбия в клас Adventure, Пламен Исаев и Кирил Киров от България в клас Trophy (в който през 2017 г. двамата завършиха на второ място), и Любен Динев и Йордан Стоянов от България в клас Hard trophy. Към момента Динев се очертава безапелационен победител в състезанието, тъй като печели Macedonia 4×4 Trophy в този клас за трета поредна година.

Емоциите и споменът от това трето офроуд състезание край Прилеп оставиха дълбоката си следа както сред участниците и зрителите, така и сред организаторите и фотографите. Остава да си пожелаем Macedonia 4×4 Trophy 2019 да бъде още по-запомнящо се и по-екстремно състезание, за което да се говори още по-дълго!

снимка: Емилия С. Николова

*видео: Владимир Шопов

П.П. Както виждате от снимките и видеоматериалите, дори липсата на автостъкла не може да спре водачи в преодоляването на различните препятствия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp