Любопитни дни, които отбелязваме през януари

5/5

Знаете ли, че почти всеки ден е ден на нещо някъде по света? Някои са малко по-популярни от други, но сред (не)популярните дни се срещат доста забавни поводи за празненства през цялата година. Като например Денят на Земята (един от известните), честван на 22 април, или пък Денят на палачинките, честван на 1 март (един не толкова популярен).

Бях чувала за някои по-нестандартни от тях, но ми стана нтересно и реших да се поразровя из интернет, за да намеря още такива забавни дни, за които да ви споделя. И тъй като все още сме в януари, интересните и весели празници за този месец са:

На 1 януари се чества гмуркането на полярната мечка, като желаещите да го отбележат трябва просто да се потопят в замръзналите води на местното езеро или река. У нас го правим няколко дни по-късно – на Йордановден, така че ето още един повод за потапяне в ледените води през зимата.

На 2 януари пък се чества Денят на научната фанстика, тъй като тогава е роден майсторът в този жанр Айзък Азимов.

На 12 януари отбелязваме Денят на марципана – този сладък и не толкова разпространен десерт, който си струва да почетем подобаващо с някой и друг бонбон.

На 17 януари е роден един от основателите на САЩ – Бенджамин Фраклин, затова денят е посветен на него.

Ако обичате пуканки, то днешният 19 януари е вашият празник. След няколко дни пък се задава Денят на лютивите сосове – на 22 януари.

Комплиментите са безплатни, лесни за даване, приятни за получаване и правят хората щастливи, като изграждат доверие. Така че отправете комплимент на някого на 24 януари, Деня на комплиментите.

На 27-ми пък честваме така любимата шоколадова торта, а пък на 30-ти – прелестните кроасани.

И за финал на месеца, на 31 януари се отбелява Денят на обратното – или с други думи, ако сте отегчени да правите едно и също нещо, пробвайте излезете от този коловоз, като правите всичко наопаки.

Повечето от тези дни звучат интересно, помагат да разчупите ежедневието, да се замислите или пък да прочете нещо повече по темата, а защо не и да си създадете нови традиции. Като например да закусвате кроасан по-често…

Ако сме ви заинтригували, очаквайте скоро и интересните дни през февруари.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp