„Летящата планета“ се приземи в препълнения Dada Cultural bar

0
913

Пред повече от 70 човека снощи в Dada Cultural bar (ул. „Георги Бенковски“ 10) се състоя премиерата на новата книга на известния онлайн предприемач Александър Ненов Летящата планета. За романа си говориха PR-ът и основател на сайта „Аз чета“ Александър Кръстев и самият Ненов. Сред въпросите, на които авторът отговори бяха как, след няколко книги на тема бизнес и онлайн сигурност, се е решил да напише sci-fi роман, какви са разликите при писане на бизнес текст и на художествен текст, защо зелената тематика е толкова широко разгърната в Летящата планета и какво е подтикнало Ненов да не използва сложни научни термини, и др.

След кратката и шеговита официална част (по)читатели, близки и приятели се наредиха на опашка в препълнения Dada Cultural bar, за да получат автограф лично от автора.

Припомняме, че сюжетът на Летящата планета ни отвежда в не чак толкова далечната 2054 година. За разлика от 2017 г., когато апарат, управляван от Земята, вече кацна на повърхността на комета от Слънчевата система, а до десет години се очаква човекът да кацне на Марс, през 2054 г. в книгата на Алекс Ненов полетите в Космоса са забранени. Изследванията на Вселената нямат никакво държавно финансиране, а повечето корпорации избягват да даряват пари за подобни каузи, които далеч не са одобрявани от управляващия света Генерален секретар на ООН. За капак най-масовото гонение на учени в историята е факт. До всичко това се е стигнало, защото човешкият стремеж за (технологичен) напредък е толкова голям, че е успял да докара планетата ни до почти неизбежна екологична катастрофа.

Ненадейно огромен космически обект, е забелязан да лети с бясна скорост към Земята. Какво ще донесе със себе си той? Ще се изправи ли човечеството пред невъзможен избор? Ще се вслуша ли някой в думите на учените – аутсайдерите в обществото през 2054 г.? И ако да – кой ще бъде той? Изненадващите отговори на тези въпроси научаваме от страниците на антиутопичния роман с не чак толкова абсурден сценарии за бъдещето ни „Летящата планета“.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY