Лесно е да скочиш срещу Иван и Андрей, но е трудно да си отговориш защо го правиш

Да мразиш е лесно. Да мразиш успял, богат или активен човек е още по-лесно. Все пак,  такива хора само ти напомнят къде се намираш ти в момента и какво правиш, а това подсъзнателно пали нещо в теб. Но Иван И Андрей пряко запалиха един фитил на младите хора, който техните родители палят от доста време…

Направи го сега!

Те казаха на глас това,  което родителите и бабите повтарят на всеки, който има-няма 23. Време е да се задомиш. Да си намериш мъж/жена. Ако това пък вече се е случило,  няма и месец-два, когато започват да ти досаждат с подхвърляния за деца, за внуци, за правнуци. И не са малко вицовете, които се родиха, предимно в последните години по темата.

Но кампанията  на Иван и Андрей предизвика небивал интерес в социалните мрежи. Колажи, карикатури, коментари, заплахи, подхвърляния… Стана страшно! По-добре танковете да дойдат или Пеевски да оглави ДАНС. Изведнъж една кампания за стимулиране на един естествен биологичен процес, логичен от всяка гледна точка при отношенията между мъж и жена (или родител 1 и родител 2),  се оказа Кутията на Пандора, която, без да искат, двамата телевизионни водещи отвориха.

ЗАЩО,  МАМКА МУ?

Има хиляди отговори на хората защо се запалиха от тази кампания и хейтът заля мрежата. Зад всеки един от тези отговори се крие един единствен, който ще намерите в книгите на Наполеон Хил, Андрю Карнеги, Натаниъл Брандън и още много други лидери, психолози и хора,  постигнали много и имащи пълното право да учат другите.

Причината за лавинообразната истерия е, че хората,  родени след 75-та година, са тези, използващи най-много социалните мрежи в момента. В същото време те са и хората, които активно не поемат отговорност  за живота си, което често се изразява в един или повече от посочените симптоми:

– липса на постоянна, сериозна или смислена работа

– липса на ясни цели и мотивация за постигането им

– липса на стабилна и сериозна връзка с друг човек – това има много измерения, но най-често включва липса на общо съжителство, липса на брак,  наличие на кратки и спорадични или пък безплодни връзки, макар и те да продължават дълго.

– липса на отговорност към самите тях и към други същества, което често се комбинира с това да приемат пари от родителите си,  за да могат да преживяват или просто да живеят с тях , защото… ,,абе, по-лесно е, но ще кажем пред другите, че финансовата криза отпреди 12 години е виновна да не се изнеса“.

– липса на вяра в това, че нещата отиват към по-добро – в тази връзка, прочетете  книгата „Предстоят ли най-добрите дни на човечеството?“.

– наличие на крайни идеи от типа – децата са робство, работата е робство, банките ви лъжат, системата ни ограбва, светът отива по дяволите именно с нашето поколение и, разбира се,  „по бай Тошово време беше по-добре“.

Често тези хора злоупотребяват  с алкохол, цигари, наркотици (или поне трева), храна, телевизия и интернет. Те рядко посещават фитнес или се грижат за физическото и психическото си здраве, въпреки че вярват, че именно обратните твърдения са верни за тях.

Но нека си го кажем направо – биологията не е простила на никой, независимо дали е родител 1 или родител 2,  или някой си там друг. Женското тяло има ограничен брой яйцеклетки и всеки месец от началото на цикъла си жената губи по една от тези краен брой възможности за забременяване. Супер яко е да обикаляме света и да спим по хостели, да харчим парите си по барове, да живеем като на 23,  макар да сме на 40. Да сме антисистемни без изобщо да разбираме системата. Яко е, модерно е. Секси е (по-лесно е да свалите жена на протест, отколкото на бар, защото там тя ще мисли, че я имате за парче месо, а на протеста вие сте равни особено когато е протест против бръсненето на женските крака).

Не отричам, че е лесно и приятно да живееш такъв живот,  докато майка ти ти плаща сметките, готви ти, пере ти, ти дундуркаш някаква временна тъпа и безперспективна работа,  докато само чакаш да дойде лятото и да се запилееш по морето. Не отричам, че и аз се кефя на това – да отида да си почина. Но след 3-тия ден се хващам в ръце и почивката ми свършва. За да направя от живота си всичко това, което безотговорните лентяи не вярват, че могат да постигнат.

Но да се върнем към биологията – мъжката плодовитост спада с всяка една изпита чаша алкохол, всяка една цигара (независимо каква), всяка шепа анаболи, стероиди или антибиотици. Бързата и нездравословна храна, която често преобладава в менюто  на младите също вреди значително, като просто не допринася с нужните елементи и вещества за сперматогенезата. С всяка изминала година мъжете дават все по-некачествен материал. Това е като да стреляш с куршуми с изместен център по мишена, която се появява веднъж в  месеца на хоризонта. Вие имате безкраен брой неточни изстрели, докато мишените намаляват.

Защо пиша това?

Защото Иван и Андрей не са направили нищо лошо. Може да не харесвате криейтива на кампанията, посланията, тигана и яйцата в нея. Но не бързайте да съдите за посланието й. Защото така както гей-парадът поставя лозунга „Внимавай кого мразиш, защото може да е някой,  когото обичаш“, така и тази кампания трябва да върви с едно предупреждение: „Внимавай това, което не харесваш сега, да не се окаже нещо, за което ще мечтаеш след години.“.

Не вярвам, че децата са благодат, благословия, най-щастливото нещо на света, единствения смисъл на живота или каквото там твърдят БГ-мамите. Но вярвам, както и повечето психолози, че те са етап от живота, който ни дава много повече мъдрост и разбиране за нас самите, отколкото което и да е  друго събитие в живота ни.

И като за финал – усетили сте, че не харесвам феминистките. Но да имаш деца няма нищо общо с това да се принизи една жена до нивото на домакиня и детегледачка. Напротив – това е най-феминиското нещо на света, защото е единствената биологична функция, която мъж няма как да реализира – да създаде живот. И ако на феминизма му беше останал малко акъл в главата, щеше разбере, че да – мъжете и жените никога няма да са равни просто защото жените могат да правят чудеса, които мъжете не могат. И доброволният отказ от  реализирането на тези чудеса е престъпление срещу природата, срещу жените и срещу човечеството като цяло.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.