Културна програма на Институт Сервантес-София за юни

5/5

Имаме удоволствието да Ви представим културната програма на Институт Сервантес-София за началото на месец юни, която е посветена на книгите и четенето.

Поезия и пазар – разговор за издаването на поезия в Испания и България

Институт Сервантес-София, съвместно с Къща за литература и превод, ни канят на 2 юни от 18:30 часа във „Фокс Бук Кафе“ на срещата между основателя на издателство „Олифанте“ Тринидад Руис Марселан и Десислава Алексиева, която е основател и главен редактор на издателство „Фокс Букс“.

Яна Генова, директор на Къща за литература и превод в София, ще бъде водещ на разговора, в който ще се обсъди какво означава да издаваш поезия в наши дни, както и други теми свързани с издателската сфера.

Испано-български поетични срещи в памет на Рада Панчовска

На 3 юни от 18:30 часа в градината на Къща за литература и превод в София ще се проведе поетическа вечер в памет на Рада Панчовска, която наскоро ни напусна.
Преподавателката Лиляна Табакова, която освен да ни припомни коя беше поетесата Рада Панчовска ще бъде и модератор на срещата между няколко испански и български поети, които събираме по повод издадената в Испания книга „Съвременна българска поезия“. Тя представя стихотворенията на няколко български автори преведени на испански език от Рада Панчовска в сътрудничество с поета Рикардо Диес Пелехеро.
Каним всички любители на поезията да се насладят на стихотворенията, прочетени от техните автори и да почетем заедно Рада Панчовска. Българските участници са поетът Иван Ланджев и поетесите Йорданка Белева и Наталия Иванова.

Повече информация за провеждането на събитията може да намерите на сайта и фейсбук страницата на Институт Сервантес.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp