Културна програма на Институт Сервантес- София за ноември

Имаме удоволствието да ви представим културните прояви с участието на Институт Сервантес, които ще се проведат в рамките на месец ноември.

На 03 ноември Институт Сервантес си партнира с филмовия фестивал “Синелибри”. Като част от програмата на фестивала се прожектира испанският филм на Алехандро Аменабар “По време на войната” (2019), който бе представен на живо от българския философ Лазар Копринаров и чрез видеоклип, от испанския философ Фернандо Алварес Паласио. Те разгледаха историческия период, който обхваща филма, личността на Мигел де Унамуно и трудната позиция на интелектуалците в началото на испанската Гражданска война.

През месец ноември и декември за всички любители на съвременната европейска поезия ще се проведе инициативата „Поезия в метрото“. Институт Сервантес взима участие в проекта за пета поредна година, като този път ще представи стихотворение на испанската поетеса Клара Ханес, в превод от Рада Панчовска. Тази, както и останалите творби могат да бъдат прочетени в оригинал и в превод на български език в метростанция „Орлов мост“ и в някои от вагоните на влаковете.

От 17 ноември до 08 декември Институт Сервантес в партньорство с Посолството на Колумбия във Варшава ще представи пред българската публика кинопоредицата Колумбийско кино. Четирите филма целят да предложат поглед към съвременната колумбийска кинематографска естетика. Заглавията са следните: “Книгата на Лила”, “Поро: произведено в Колумбия”, “Матео” и “За любовта и други демони”.

Проявите ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки, препоръчани от Министерството на здравеопазването.

Повече информация за провеждането на събитията може да намерите на сайта и фейсбук страницата на Институт Сервантес.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO