Културна програма на Институт Сервантес-София за декември

5/5

Имаме удоволствието да ви представим културните прояви с участието на Институт Сервантес, които ще се проведат в рамките на месец декември.

От 07 декември стартира онлайн кинопоредицата „Женско късометражно кино“. Институт Сервантес ще представи четири филма, които са плод на усилието да се даде равноправна гласност на създадената от жени аудиовизуална продукция, особено на най-младите. Техните разкази и действия ни позволяват да надникнем в нови сфери на въображението, където най-лесно се доближаваме до образа на жени нови, сложни, активни и извън всякакъв стереотип. Кинопоредицата е съставена от два игрални и два документални филма. Всички заглавия са със свободен достъп на канала Вимео и със субтитри на български език.

До 20 декември  продължава инициативата „Поезия в метрото“, която има за цел разпространението на съвременната европейска поезия. Институт Сервантес взима участие в проекта за пета поредна година, като този път ще представи стихотворение на испанската поетеса Клара Ханес, в превод от Рада Панчовска. Тази, както и останалите творби могат да бъдат прочетени в оригинал и в превод на български език в метростанция „Орлов мост“ и в някои от вагоните на влаковете.

Повече информация за провеждането на събитията може да намерите на сайта и фейсбук страницата на Институт Сервантес.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp