Културна програма на Институт Сервантес-София до края на април

5/5

За поредна година Институт Сервантес-София си партнира във филмовия фестивал за документално кино „Мастер оф Арт“, който ни представя различни творчески виждания и мултикултурното разнообразие в днешно време. В априлското издание на фестивала от 22 до 29 този месец филмите с испанско участие са: Елиът Ъруит, тишината звучи добре (2019), Dear Werner (Walking on Cinema), Каногар. Форми в изкуството (2020) и W.I.S.H.? (2020).  За повече информация посетете страницата на фестивала https://masterofartfilmfestival.com/bg/ и се насладете на най-доброто от документалното кино.

Институт Сервантес-София кани всички любители на испанската и испаноамериканската литература по повод честването на Международния ден на книгата на 23 април. Всеки желаещ може да донесе своя любима книга на испаноезичен автор и да прочете откъс от нея на испански или превода ѝ на български език. Участниците ще получат по една червена роза следвайки традицията в чест на Свети Георги и спомен от Институт Сервантес.

Желаещите да участват трябва да изпратят съобщение на следния имейл адрес до 20 април, за да може да се организира реда на пристигане и четене.

Повече информация за провеждането на събитията може да намерите на сайта и фейсбук страницата на Институт Сервантес.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp