Конкурс за участие в международната конференция за млади журналисти Future News Worldwide 2019

изображение - Британски съвет

Петата международна конференция Future News Worldwide ще събере в Лондон 100 млади журналисти от цял свят

Младите журналисти от България могат да кандидатстват за участие в глобалната програма на Британски съвет Future News Worldwide. Програмата е изградена около двудневна годишна конференция, която през 2019 г. ще се проведе в централата на „Томсън Ройтерс“ (Thomson Reuters) в Лондон на 16 и 17 юли, с подкрепата на водещи медийни организации като CNN, Reuters, Google News, Facebook и UK Schools of Journalism.

Конференцията предлага на младите хора, които се интересуват от журналистика, възможност да придобият практически и редакционни умения, както и да се срещнат със световни лидери в областта на медиите. Разходите по участието на всички одобрени кандидати, включително пътуването до Лондон и обратно, се покриват от Британски съвет.

Петото издание на Future News Worldwide през 2019 г. година ще събере в Лондон 100 млади журналисти от целия свят за два интензивни дни на презентации и обучения. Паралелно с програмата от практически уъркшопи, делегатите ще имат възможност за контакти с други млади или утвърдени журналисти, за да изградят трайни връзки между следващото поколение лидери в областта на медиите.

„След конференцията стените и фийдовете ми в социалните мрежи бяха наводнени от снимки и статуси на другите делегати. Наситени с емоции и пълни с усмивки, благодарност и уроци. Всички ние се почувствахме по-малко сами по своя професионален път във време, в което всеки може да си лепне етикета „журналист”, без да спазва каквито и да е морални или професионални стандарти,“ сподели Мила Чернева, която бе сред участниците на миналогодишната конференция в Единбург.

Future News Worldwide е партньорска програма на Британски съвет и някои от водещите в света медийни организации: Google News Initiative, Reuters, The Herald, Facebook, STV. Тя има за цел да подпомогне младите хора да създадат глобални връзки и да развият своите журналистически умения.

Програмата е отворена за студенти на възраст между 18 и 25 години от всяка специалност, както и за тези, които са завършили в рамките на последните 2 години. Кандидатстването става онлайн чрез сайта  www.britishcouncil.org/future-news-worldwide, а крайният срок е 21 март 2019 година.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.