Колко по-рано можем да започнем подготовката за Коледа?

Коледа е един от най-семейните, весели и обичани празници, но също тъка и един от най-натоварените периоди през годината: купуване на подаръци в последния момент, списъци за хранителни продукти, поръчаните по интернет подаръци закъсняват, магазините и улиците са препълнени, а всичко това поражда ред главоболия всяка година.

Предлагам ви бърз и лесен начин да избегнете коледната натовареност и да се насладите възможно най-пълноценно на празниците – просто започнете подготовката от по-рано! За улеснение можете да я разделите на етапи по месеци, като като се започнете от септември и приключите през декември.

Септември

Можете да използвате оставащите няколко дни от този месец за подготовка, планиране и някои поръчки, които биха отнели повече време с наближаване на празниците – например за коледни картички (има доста симпатични неща в Amazon, които не се срещат у нас).

Купуване на ароматни свещи – Lighthouse имат много празнични аромати, които са в наличност през цялата година. Сред фаворитите са ароматите на нар, арганово дърво или класическата Зимна Приказка. Ако решите да ги посетите обърнете внимание на рециклираните им свещи (свещи, направени от много и различни остатъци от други аромати свещи). Поради смесицата от аромати те ухаят уникално – и в преносен, и в буквален смисъл, тъй като няма как да се повтарят.

През септември можете също да  замразите плодове за домашни печива – за страхотни сладкиши със сини сливи, касис, малини, боровинки… Изборът е ваш!

Направете и списък с адресите на хората, на които ще пращате коледните картички и подаръци.

Октомври

Предстоящият месец, който вече чука на вратата ни, може да заделите за някои по креативни дейности, като например ръчно направени украшение и декорации, които след това може да бъдат и подарени на ваши близки и приятели. За целта съберете есенни листа, кестени, шишарки, или пък да заимствайте идеята за рециклираните свещи на Lighthouse. Ако имате остатъци от ароматни свещи не ги изхвърляйте, а ги използвайте за първите си рециклирани свещи собствено производство. Бонус е забавата, която ще си спретнете, докато ги правите, особено когато навън времето е лошо и се чудите с какво да запълните свободното си време.

Също така, можете да започнете с купуването на някои подаръци, като по този начин няма да ви се струпат всички разходи наведнъж и в последния момент, точно преди Коледа.

Ноември

В месеца преди Коледа обикновено се прави голямото предколедно почистване на цялата къща – вадим и приготвяме коледната украса, купуваме нови играчки и декорации, украсяваме всичко.

Това е и моментът да изпратите коледните картички по пощата и да купите останалите подаръци. През ноември напливът от хора по магазините все още не е толкова силен и това дава възможност да избираме и сравняваме всевъзможни варианти,докато се спрем на най-оригиналните.

През ноември е желателно да се направят и последните поръчки по интернет, тъй като с наближаване на празниците куриерите стават все по-натоварени.

На голяма популярност се радват и коледните календари за деца и… за домашни любимци. Да, точно така, вече се предлагат коледни календари и за нашите четириноги приятели, за които можете да научите повече в https://www.zooplus.bg/. Все пак и те са част от семейство и заслужават да усетят празничното настроение, нали?

Декември

И тъй като в предходинте три месеца сте свършили почти всички неща, декември месец можете най-вече да се наслаждавате на коледните празници.

Още в началото на месеца може да направите списък с менюто и евентуалните продукти, които ще ви трябват за празничните обеди и вечери. Така ще избегнете пазаруването и опашките в големите супермаркети в последния момент.

Коледните подаръци могат да бъдат опаковани няколко седмици преди празника и стриктно прибрани на сигурно място, дакото не дойде времето да бъдат поставени под елхата.

Декемврийските вечери са едни от най-уютните и най-добре прекарани в семейна или приятелска обтановка, а доказателство за това са коледните партита и празничните събития, които обикновено посещаваме с любимите ни същества. Не забравяйте, че и един от най-популярните празнични балети е отново на сцена по това време, а именно Лешникотрошачката. Това е страхотен начин да навлезете съсвем в коледно настроение и да се потопите в празника.

Е, естествено, винаги има някой подарък, който може да сте забравили да купите, или още някое друго малко нещо, но това е съвсем нормално. А и има доза чар в това да се разходите още веднъж по оживените и украсени улици точно преди Коледа!

Ако и за вас, украсяването на елхата е запазено за 24 декември, това ще е и последната точка за отмятане от списъка.

Оттук насетне, остава да се насладите на празниците без да се чувствате скапани от подготовката около тях. Самата аз следвам този план, и мога да ви уверя, от личен опит, че така не само пестите силите си, но и облекчавате финансите си, тъй като разпределяте харчовете на порции и имате достатъчно време да изберете най-добрата оферта.

Най-важното обаче е, че коледният дух и празничното настроение са с вас много по-дълго, а какво по-хубаво от това Коледа да е по дълга?!

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.