Кога дойде Нова година?

Ето че пак дойде времето да правим новогодишни планове, да посатвяме цели и резолюции. Кога минаха 365 дни от последния път, в който се поздравихме с „Честита нова година!“? Кога минаха 12 месеца, 52 седмици, кога се смениха 4 сезона?

Дали изпълнихме миналогодишните си планове и цели? А важно ли е това въобще? Питалили сте се, дали всички тези травиалности са от значение? Да, хубаво е да имаме предства какво искаме да правим, къде искаме да отидем или какво искаме да научим, но правейки планове, не минава ли годината ни в гонене на някакви илюзии? Дали, ако нещо ново и неочакване изкочи на пътя ни, ще му обърнем внимание, просто защотото сме се фокусирали върху изпълнението на новогодишния план, който сами сме си задали предварително?

Защото често, следвайки плана си, казваме „не“ на нещо непознато и „да“ на това, което си мислим, че искаме, като по тизи начин всъщност казваме „не“ на това, което дълбоко искаме. Ако последното ви прозвуча объркващо, ще ви улесня, като ви предложа няколко  хитрини, с които да подобрите новогодишните си цели и резолюции и да казвате „не“, когато наистина е необходимо.

Живейте в момента, а не в бъдещето

Животът се случва точно по това време – някъде там между правенето на планове, мисленето, дали е добре или не за нас, за кариерата ни, за приятелите ни, за съседа и кой ли още не. Поемете дълбоко дъх и отворете очи, защото точно този момент никога няма да се върне, а вие може да го изпуснете като гледате някъде напред.

Чашата винаги е наполовина пълна

Всичко е по-добре като го посрещнете с усмивка – дори и най-тежките моменти. Всичко отминава рано или късно, ще прескочите и тази бабуна, но ще е далеч по-лесно да го направите с усмивка, затова бъдете позитивни във всяка ситуация.

Очаквайте неочакваното

Бъдете отворени за промени, неочаквани обрати, както и за приятни изненади – никога не знаем какво (или кой) ще изскочи зад ъгъла, за да преобърне живота ни.

Шоколад, добри приятели, вино или домашен любимец

Тази комбинация може да ви послужи във всеки момент – и добър, и лош. В добра компания всичко е по-добре, а като му добавите малко сладост и(ли) напитката на боговете, всичко става в пъти по-лесно и по-приятно. Така че stick to the things that make you happy!

Най-ценното нещо е времето

Макар да ни дава много, то е ограничено за всяко едно нещо в живота ни, затова си дайте време за това и тези, които ви правят щастливи, защотото в един момент времето ни ще изтече.

Надявам се тези на пръв поглед тривиални мисли да са ви от полза, защото често прескачаме тривиалното и търсим нешо по-специално, а се оказва, че именно първото е това, което е било най-правилното за нас.

А за финал нека дадем един усмихнат старт на 2020 точно в 00:00 на 1 януари, с наполовина пълна чаша в добра компания, без да мислим много над задачите, които ни чакат в утрешния ден.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO