Книжарници „Хермес“ в Похода на книгите 2016 г.

Отстъпки до 50% и срещи с автори очакват читателите

За поредна година книжарници „Хермес“ се присъединяват към националната кампания в подкрепа на четенето „Походът на книгите“, организирана от Асоциация „Българска книга“. През месец април има две знакови дати, свързани с четенето и книгите. 2 април е рожденият ден на великия датски писател Ханс Кристиан Андерсен и се чества като Международен ден на детската книга. На 23 април, макар и в различни години, умират Шекспир и Сервантес, а от 1995 година ЮНЕСКО отбелязва датата като Световен ден на книгата и авторското право.

Походът на книгите е кампания, имаща за цел да популяризира любовта към четенето. Интересът към книгата и грамотността е от решаващо значение за по-нататъшната реализация и развитие на младите хора, както и за пълноценното им вписване в средата, в която живеят.

Между 2 и 23 април с поредица от събития и активности ще покажем отново, че четенето е полезно, приятно и винаги модерно.

На 2 април във всички книжарници „Хермес“ детските книги ще се продават с 20% отстъпка под мотото на Асоциация „Българска книга“: Подарете на детето си книга – подарете му празник!

През април ще обърнем специално внимание на българската книга и българските автори. За целта сме предвидили много срещи из цялата страна със знакови имена в родната литература. Сред тях са носителите на едни от най-престижните награди за литература Недялко Славов и Васил Георгиев, както и големият български писател и сценарист Георги Мишев, чиито вечни книги докоснаха сърцата и на младото поколение.

12909484_10154023366096753_3752168164044858253_o

Голямата изненада на книжарници „Хермес“ тази година е, че за целия периот от 2 до 23 април книгите на Издателство „Хермес“ ще се продават с 20% отстъпка. А специалните  ни предложения в промозоната ще достигат до 50% .

За 23 април – финала на Похода на книгите – ще зарадваме читателите с отстъпка от 20% за всички книги от български автори – толкова е ДДС-то на книгите в България. За пореден път призоваваме българските политици – и нови, и стари, да обърнат внимание какво е отношението към книгите в Европа.

Присъединете се към нас в Похода на книгите. Нека заедно споделим радостта от четенето!

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.