Книгата „Идеи без граници“ на журналиста Даниел Ненчев с премиера в Sofia Live Club на 5 ноември

На 5 ноември (вторник) от 19:00 часа в Sofia Live Club ще се състои премиерата на луксозното издание „Идеи без граници“ (изд. „Книгомания“). Авторът – известният журналист и телевизионен водещ Даниел Ненчев – събира в книгата най-добрите си интервюта със световноизвестни български артисти със значими постижения в глобален мащаб.

Интервюираните артисти са Александрина Пендачанска, Александър Морфов, Алек Попов, Андрей Паунов, Васко Василев, Веско Ешкенази, Владимир Тодоров, Галин Стоев, Георги Господинов, Диана Добрева, Димитър Динев, Димитър Маринов, Иван Газдов, Илия Троянов, Йордан Камджалов, Камен Донев, Капка Касабова, Лилия Абаджиева, Лъчезар Бояджиев, Милко Лазаров, Недко Солаков, Павел Койчев, Райна Кабаиванска, Самуел Финци, Стефан Командарев, Теди Москов, Теодор Ушев, Теодосий Спасов, Христо Явашев-Кристо, Явор Гърдев, Ясен Гюзелев.

Всички интервюта са от ХХI век, като повечето са публикувани в различни български медии, а някои от тях са направени специално за книгата и излизат за първи път.

През последните 15 години Даниел е водещ на предаванията “Денят започва с култура” по БНТ 1, “Мултимедия” по Bulgaria ON AIR и “Нова култура” по Дарик радио и е автор и в медии като Max, Капитал, Дневник, Intro, Артизанин, egoist.bg и др. Завършил е “Българска филология” и журналистика за електронни медии в СУ “Св Климент Охридски”. Носител е на наградата “Еdward” от фестивала “Еdit” във Франкфурт, Германия за сценария на късометражния филм “Water”. С екипа на предаването “Денят започва с култура” по БНТ е отличен от Столична община за ярки постижения в областта на културата – за журналистика. 

Даниел Ненчев

Поводът за излизането на сборника с интервюта е 30-годишнината от началото на демократичните промени в България, а част от интервюираните ще присъстват лично на премиерата.

Вход свободен!