Касиел Ноа Ашер, Йордан Славейков и Неда Соколовска с премиери в I AM Studio

5/5

I AM Studio (Ай Ем Студио) е новото театрално бижу на независимата театрална сцена. През ноември премиерните заглавия са цели четири. Касиел Ноа Ашев, Йордан Славейков и Неда Соколовска са режисьорите, които продължават да развиват независимата сцена със сериозна драматургия. Ето и какво да очаквате:

На 11 и 13 ноември Касиел Ноа Ашер готви премиера на „Обещанието“ от Герган Ценов. Текстът е вдъхновен от психодраматичните игри за деца, създадени от психоаналитика Дидие Анзие. Чрез забавление, самоирония, гранично откровение ще осъзнаем, че призраците от миналото ни не са толкова страшни…

„Обещанието“ от Герган Ценов

Актьорите в тази „игра на убийство“ са Даниел Рашев, познат на публиката като чудака анестезиолог доктор Врабчев от сериала „Откраднат живот“, младите надежди на българския театър и кино Даниел Кукушев и Неделин Найденов, и разбира се Касиел Ноа Ашер, която във всеки свой нов спектакъл предлага на зрителя неочакван фокус към човешката душа.

Авторът на психотрилъра „Обещанието“ – Герган Ценов, живее от 20 години в САЩ. След като завършва Джулиърд Скул е назначен за главен диригент на New Amsterdam Symphony Orchestra. През 2015 г. създава в Ню Йорк, камерен ансамбъл „Ценов“, чиято основна мисия е популяризирането на Българската класическа музика.

„Виктория“ от Йордан Славейков

На 12 ноември, само ден след премиерата на Касиел, режисьорът и драматург Йордан Славейков представя пред публика „Виктория“. Пиесата му е изповед на бивша провинциална театрална актриса.

Главната героиня, изиграна от Деница Даринова, иска да разбере защо не получава единствената любов, която се полага на всяко човешко същество – тази на майката. Това е пиеса за всички съдбоносни избори, които правим, за самотата, която тези избори носят със себе си, за страха и предателството. Ода за любовта, която не признава религии, светове, граници и носи със себе си светлина, дори когато наоколо цари мрак.

На 14 ноември ще се случи поетична вечер със стихове на Христо Фотев, посветена на неговия голям приятел и бохем Доси Досев. „ЖИВ“ е проект на Теодор Каракачанов, в който се включва както той, така и младите актьори Спартак Апостолов, Христо Тенчев, Велина Георгиева, София Джустрова, Емилия Радичева, Георгий Михеев, Теодор Каракачанов.

„ЖИВ“ – проект на Теодор Каракачанов

Премиерата на Неда Соколовска е четвъртата за ноември в I AM Studio (Ай Ем Студио). „Вход Г“ на 21 ноември е вербатим стендъп.

Захората от блока – виждаме ги всеки ден, пътуваме с тях в асансьора и ги чуваме да пускатводата на тоалетната, телевизора, нервите си, но знаем ли кои са и какво си мислят за„големите въпроси“ в спринтиращото темпо на 2022?

Двама популярни млади актьори отнезависимата сцена – Василия Дребова и Живко Гущеров, ще ви представят реални личности с техните автентични гласове.

„Вход Г“ от Неда Соколовска

Всичко се изпълнява „вербатим“, т.е дословно и на момента, за да ни убеди, че нищо не разширява кръгозора както погледа през очите на някой друг.

Различни и вълнуващи са премиерите в I AM Studio (Ай Ем Студио). Пространството се намира в центъра на културния живот в столицата – на ул. „Георги С. Раковски“, 149. Програмата за ноември е с цели 16 заглавия с начален час 19.30. Научете повече тук.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp