Kan Wakan започва активна работа с алтернативната сцена в България

5/5

Артистът представя нов документален филм, пусна колаборации с някои от най-ярките артисти на алтернативната сцена в България

След световната премиера на Phantasmagoria Vol2 и успеха на изненадващата колаборация между Kan Wakan и Тони Стораро, Георги Линев продължава напред с множество съвместни проекти с мултижанрови артисти от българката алтернативна сцена.

Убиваш всичко в мен” срещна признатия в цял свят композитор и продуцент с един от най-популярните български гласове, за да създаде ново звучене на ръба на музикалните жанрове. И въпреки че песента беше извън формата на повечето музикални медии у нас, тя бе гледана над 1.3 милиона пъти в YouTube и получи както противоречиви реакции, така и силно одобрение от публиката.

Продължението на проекта, обаче, се случва в още по-неочаквана посока.

Първият ремикс на песента бе представен от GORO (познат още като Тариката от алтернативното електро/поп/рап трио “Друга планета”), заедно с един от най-популярните трап рапъри у нас – V:RGO.

Към парчето излезе и клип на 3D артиста Марко Лозов, в който Kan Wakan, Тони Стораро, V:RGO и GORO са свои анимирани аватари в апокалиптичен паралелен свят.

Можете да го гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=U70rpZwK5RY

Преди броени дни излезе и вторият ремикс на “Убиваш всичко в мен”, този път – на друг световнопризнат български продуцент и композитор – Иван Шопов, познат като Cooh и Balkansky.

Можете да го чуете тук: https://www.youtube.com/watch?v=ljG232Vgvbo

Противоречивите реакции на цялостния проект вдъхновяват Георги Линев да работи с  режисьора Мартин Бисеров и продуцента Димитър Милчин, които правят късометражен документален филм за целия процес по реализацията на оригиналната песен.

Kan Wakan; фотограф: Христо Йорданов

Очаквах, че когато пусна парчето, ще има разнопосочни реакции, защото на всеки етап от създаването му, го тествахме пред различни аудитории и виждахме буквално противоположни мнения. Затова решихме да обобщим по един искрен начин моята позиция – отговора на въпроса “Защо”, който много хора и до днес ми задават. Бих казал, че филмът поставя въпроси за предразсъдъците, клишетата и челния сблъсък на различни музикални стилове, които създават нови музикални реалности” – разказва Георги Линев.

Можете да гледате филма тук.

Откакто живее в България, Георги Линев все по-активно работи с местни артисти от всички жанрове и изкуства. В момента композира музиката към новия късометражен филм на режисьора Васил Витанов, който направи последните 4 клипа към неговите песни.

Също така, Kan Wakan стои зад музиката на най-пусканото парче в българския ефир това лято – Salty на Рут Колева, както и зад новия й сингъл Wassup. Двамата артисти вече активно работят и по следващи съвместни проекти.

За Георги Линев 2022-а ще започне с американско турне, след което, през пролетта се очаква за първи път да представи на живо новия си албум Phantasmagoria V2 в България.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp