Кало Змея” се развихри на премиерата си в Dada Cultural bar

фотограф: Теодора Тодрова

Дебютният роман на анимационния режисьор и преподавател Милен Хальов – „Кало Змея” (Ик „Сиела”) – събра десетки почитатели в столичния Dada Cultural bar вечерта на 25 юни. В препълнения бар Хальов разказа повече за чудатата история в книгата си, а актьорите Юлиан Петров и Александър Хаджиангелов запознаха гостите на събитието с интересен диалог от романа.

фотограф: Теодора Тодорова

Вторник вечерта на 25 юни в Dada Cultural bar вилняха караконджули, устрели и самодиви, а звездата на вечерта – „Кало Змея” – зарадва своите малки и големи почитатели с откровени отговори на серия провокативни въпроси от публиката.

Преподавателят и анимационен режисьор Милен Хальов направи фурор на премиерата на дебютния си роман „Кало Змея”, вдъхновен от българския фолклор и „Войната на таралежите” на Братя Мормареви. Деца и родители напълниха Dada Cultural bar, за да се срещнат лично със създателя на новия си любим книжен герой и да научат от първо лице повече за романа и идеята за написването му.

Милен Хальов; фотограф: Теодора Тодорова

След като актьорите Юлиан Петров („Камъни в джобовете”, „Скъпи наследници”, „Каръци”, „Пеещите обувки”) и Александър Хаджиангелов („Камъни в джобовете”, „Непознати”, „Дървото на живота“, „Шшшт…попей ми!“) грабнаха вниманието с прочит на един от ключовите диалози в романа, на сцената се качиха авторът на книгата – Милен Хальов, и редакторите в издателство „Сиела” Христо Блажев и Благой Д. Иванов. В приятелски разговор, в който бе въвлечена и многобройната публика, Хальов разказа как се родила идеята за героя му, какво го е вдъхновило да напише романа и как един учител е намерил време да напише вече няколко книги.

Юлиан Петров и Александър Хаджиангелов; фотограф: Теодора Тодорова

Кало Змея” излезе от печат в края на месец май и спечели читателите мигновено. Цял месец след излизането си интригуващата история на момчето, чийто баща е истински змей, продължава да вълнува малки и големи, а авторът Милен Хальов оставя въпроса за бъдещето на Кало Змея отворен.

Христо Блажев, Милен Хальов, Благой Д. Иванов; фотограф: Теодора Тодорова

Милен Хальов е роден в Русе през 1988 г. Като дете той е много болнав и голяма част от детството му минава в болнични стаи и в чакане пред лекарски кабинети. За да се спаси от скуката, Милен измисля истории и ги рисува. Учи в Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” – Русе, където печели награди в областта на графиката и живописта. Любовта към писането и рисуването го подтикват да продължи образованието си в НАТФИЗ, специалност Анимационна режисура.

фотограф: Теодора Тодорова

Дипломният му филм „Трафик” участва на множество фестивали у нас и в чужбина. Преподава анимационно кино в частен софийски колеж, а малко след това му предлагат и работа като учител по рисуване в 127 СУ „Иван Н. Денкоглу”. Успоредно с двете учебни заведения Милен завършва педагогика и се занимава с реклама.

През 2016 г. започва да преподава в частно училище. Прави забавни видеа, с които преподава учебния материал, защото все още обича и умее да разказва истории. Както ще се уверите, като прочетете „Кало Змея”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.