Кало Змея” се развихри на премиерата си в Dada Cultural bar

фотограф: Теодора Тодрова

Дебютният роман на анимационния режисьор и преподавател Милен Хальов – „Кало Змея” (Ик „Сиела”) – събра десетки почитатели в столичния Dada Cultural bar вечерта на 25 юни. В препълнения бар Хальов разказа повече за чудатата история в книгата си, а актьорите Юлиан Петров и Александър Хаджиангелов запознаха гостите на събитието с интересен диалог от романа.

фотограф: Теодора Тодорова

Вторник вечерта на 25 юни в Dada Cultural bar вилняха караконджули, устрели и самодиви, а звездата на вечерта – „Кало Змея” – зарадва своите малки и големи почитатели с откровени отговори на серия провокативни въпроси от публиката.

Преподавателят и анимационен режисьор Милен Хальов направи фурор на премиерата на дебютния си роман „Кало Змея”, вдъхновен от българския фолклор и „Войната на таралежите” на Братя Мормареви. Деца и родители напълниха Dada Cultural bar, за да се срещнат лично със създателя на новия си любим книжен герой и да научат от първо лице повече за романа и идеята за написването му.

Милен Хальов; фотограф: Теодора Тодорова

След като актьорите Юлиан Петров („Камъни в джобовете”, „Скъпи наследници”, „Каръци”, „Пеещите обувки”) и Александър Хаджиангелов („Камъни в джобовете”, „Непознати”, „Дървото на живота“, „Шшшт…попей ми!“) грабнаха вниманието с прочит на един от ключовите диалози в романа, на сцената се качиха авторът на книгата – Милен Хальов, и редакторите в издателство „Сиела” Христо Блажев и Благой Д. Иванов. В приятелски разговор, в който бе въвлечена и многобройната публика, Хальов разказа как се родила идеята за героя му, какво го е вдъхновило да напише романа и как един учител е намерил време да напише вече няколко книги.

Юлиан Петров и Александър Хаджиангелов; фотограф: Теодора Тодорова

Кало Змея” излезе от печат в края на месец май и спечели читателите мигновено. Цял месец след излизането си интригуващата история на момчето, чийто баща е истински змей, продължава да вълнува малки и големи, а авторът Милен Хальов оставя въпроса за бъдещето на Кало Змея отворен.

Христо Блажев, Милен Хальов, Благой Д. Иванов; фотограф: Теодора Тодорова

Милен Хальов е роден в Русе през 1988 г. Като дете той е много болнав и голяма част от детството му минава в болнични стаи и в чакане пред лекарски кабинети. За да се спаси от скуката, Милен измисля истории и ги рисува. Учи в Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” – Русе, където печели награди в областта на графиката и живописта. Любовта към писането и рисуването го подтикват да продължи образованието си в НАТФИЗ, специалност Анимационна режисура.

фотограф: Теодора Тодорова

Дипломният му филм „Трафик” участва на множество фестивали у нас и в чужбина. Преподава анимационно кино в частен софийски колеж, а малко след това му предлагат и работа като учител по рисуване в 127 СУ „Иван Н. Денкоглу”. Успоредно с двете учебни заведения Милен завършва педагогика и се занимава с реклама.

През 2016 г. започва да преподава в частно училище. Прави забавни видеа, с които преподава учебния материал, защото все още обича и умее да разказва истории. Както ще се уверите, като прочетете „Кало Змея”.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.