Какво да правим през зимните месеци в града – идеи за януари и февруари

5/5

Януари и февруари по традиция са месеците, когато сме изтощени финансово, емоционално и(ли) физически след празниците, а времето ни потиска допълнително, защото е студено, мрачно, дъждовно и снеговито. Енергия и желание за каквото и да е било намираме трудно, затова прекарваме повече време вкъщи, чудейки се с какво да уплътним вечерите и свободните часове през уикенда.

Не позволявайте, обаче, лошото време и следпразничната депресия да скапват настроението ви. Ето няколко идеи как да се преборите по-лесно със студените и къси дни.

 

  1. Гответе

Много от вас сигурно ще се запитат с какво тези месеци са по-специални от останалите, че да готвим само през тях. Всъщност нищо. Гответе по всяко време на годината, но използвайте това, че сега сте у дома и имате повече време да експериментирате и да пробвате нови и нови рецепти. А и какво по-хубаво от домашно приготвена гозба в студените вечери, консумирана в добрата компания на приятели, семейство и(ли) половинка!

  1. Четете

Както споменахме, времето навън не е много подходящо за дълги разходки из градските паркове, но за сметка на това е идеално за четене. Всички тези книги, за които все не остава време, чакат и събират прах – защо не им обърнете внимание в компанията на чаша кафе, чай или пък добре подбрано за сезона и настроението вино?

  1. Отделете време за себе си

Презаредете батериите си, като си позволите да живеете бавно. Отдайте са на своите guilty pleasures, за които все нямате време – дали ще е нещо толкова банално, като гледане на някой сериал( например този, който си казахте че ще гледате преди 6 месеца), или ще отидете на фризьор/маникюр, защо не и на масаж; почистете гардероба си; останете насаме със себе си и най-вече – не бързайте.

  1. Посетете благотворително събитие

Благотворителното събитие винаги е добра идея, пък и напоследък този тип ивенти никнат като гъби, затова няма да ви е трудно да си изберете и кауза, и събитие. За да е още по-приятно, можете да го съчетаете с среща с приятели и лесно да превърне полезното в приятно със страхотен следобед, прекаран в добра компания и в помощ на някоя кауза. Пробвайте още на 9 февруари с PAWs united – благотворителен базар за спасяването на фермата Pazardjik Animal Welfare в бар Flip Flop.

  1. Идете на културно мероприятие

Можете да избирате между стотици културни ивенти, които се случват в София и в големите градове всеки месец: премиери на книги, посещение на някоя театрална поставка в Театър 199 или в Театър София, за чиито репертоари ви информираме редовно, на набиращите все повече  популярност stand-up comedy вечери на Георги Кючуков и Inside joke Stand Up Comedy,  кино, опера и балет, National Theatre Live…

И за финал не забравяйте – каквото и да правите, правете го с желание и в добра компания!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp