Как се създава Кучешката пекарна и защо трябва да я посетите – интервю с основателката Василена Тодорова

5/5

В месеца, в който отбелязваме националния ни празник, решихме да разкажем повече за българското, но не това, за което всички говорят около 3 март – случилото се назад във времето, а това, което се случва тук и сега. Затова в близките няколко седмици ще ви запознаем с някои интересни представители на малкия и среден бизнес у нас – хора и техните идеи, които променят средата, в която живеем. Променят я към по-добро, вярваме ние, затова искаме повече хора да научат за тях и за това, което правят.

Василена Тодорова – основател на Кучешката пекарна

Първото интервю в тази своеобразна поредица е с Василена Тодорова – основател на Кучешката пекарна. Василена е на 30 и е от София. Завършила е „Реклама“ в НБУ, а Кучешката пекарна е проект, който тя реализира успешно през 2017 г. През 2018 г., с помощта на семейството и приятелите си, Василена открива и първия магазин, в който днес се помещава на пръв поглед нестандартния й бизнес. Утвърждавайки бранда си на картата на предпочитаните кучешки дестинации в София, Василена посреща топло четириногите и техните стопани всеки ден.

снимка – Кучешката пекарна

Лили Дунева: Как се решихте да започнете собствен бизнес в тази сфера?

Василена Тодорова: Никога не съм гледала на пекарната, изцяло като бизнес, за мен тя е много повече и предполагам си личи. Просто в живота ми дойде момент, в който имах нужда да се занимавам с нещо, в което вярвам и ме вълнува.

Л.Д.: Кое беше най-голямото предизвикателство пред Вас в това начинание до момента?

В.Т.: Борбата с институциите и създаването на ефективни процеси на работа.

снимка – Кучешката пекарна

Л.Д.: Има ли пазар за дизайнерски продукти в България?

В.Т.: Щом сме тук – значи има. (смее се)

Л.Д.: Как реагират хората (на израза) на твоите идеи?

В.Т.: Различно. За някои това, което правим е ненужно, други оценяват труда ни, защото  виждат идеята и любовта с която работим, за което им благодарим!

Л.Д.: Какво Ви вдъхновява в работата?

В.Т.: Клиените ни, разбира се, както и предизвикателствата да създаваме креативни и оригинални продукти, които същевременно са полезни и забавни.

снимка – Кучешката пекарна

Л.Д.: Как избирате вкусовете на бисквитите, тортите и лакомствата?

В.Т.: Вкусовете на първо място се водят от това кое е полезно за кучетата. Както знаем, те са хищници и всичко, което готвим се съобразява с тяхната храносмилателна система. След това го комбинираме с креативност и това какво се харесва на клиените ни. Категорично, никога не правим компромис със суровините или начина на приготвяне.

снимка – Кучешката пекарна

Л.Д.: Разкажете любима случка с ваш клиент?

В.Т.: Всеки път когато клиентите ни се усмихват заради това, което сме направили за тях, или се върнат отново, ние сме щастливи. Имаме две редовни клиентки, сестри, които са много творчески настроени. За Хелоуин преди две години ни подариха бисквитки, на които бяха нарисували нашите домашни любимци. Още си ги пазим!

снимка – Кучешката пекарнаМожете да посетите Кучешката пекарна заедно със своя домашен любимец всеки делничен ден от 13:00 до 20:00 часа и всяка събота от 14:00 до 18:00 часа на ул. „Димитър Хаджикоцев“ 75 в София, където Василена ще ви очаква с огромната си лъчезарна усмивка. Ако нямате път натам, потърсете я в сайта й или във фейсбук. А ние сме сигурни, че както вие, така и вашият четириног приятел ще останете довлни.

снимка – Кучешката пекарна
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp