Как се прави музика от световно качество в България? – Интервю с TRILOGY

trilogy

Днес ще ви запознаем с младата българска група TRILOGY, която съвсем наскоро направи своя дебют на музикалната сцена. Те са три момчета, които правят музиката такава, каквато я разбират и усещат. С ръка на сърцето можем да кажем, че те са глътка свеж въздух за българската музикална сцена, представяйки нещо различно и поднасяйки го по един изключително професионален начин. Песента „Beautiful“ може да чуете по-долу.

Кои са TRILOGY и кой стои зад проекта?

Мишо: Бившите TripleDot. 🙂 Накратко, TRILOGY сме трима музиканти, събрани от общите си интереси и решили да вложат задружните си усилия в правене на кавъри и авторска музика. Цялата история е малко по-дълга. Преди да се запознаем преди около 3 години, Лазар и Светльо свиреха заедно в рок бандата Chainsaw Babies. Идвайки да записват при мен в MIG 7 Studio няколко авторски песни, установихме, че си допадаме и искаме да творим заедно. Без грандиозни планове, взехме решение да видим докъде ще стигне колаборацията и ето, че плодовете на усилията ни вече са факт.

Новият ви сингъл “Beautiful” излезе на 10 октомври. Каква е историята зад него?

Светльо: Песента се роди съвсем спонтанно, както понякога ти изскача мелодия в главата и почваш да надграждаш върху идеята. Не ми се иска хората да знаят дали текстът е писан за конкретен човек, тъй като мисля, че музиката трябва да се интерпретира индивидуално от всеки.

Мишо: Beautiful e за всички нежни половинки. 🙂

По-трудно е да се напише песен или е по-трудно да се запише?

Светльо: Тепърва започва писането и записването, аз не бих определил писането и записването като трудни, целият процес е удоволствие и за трима ни.

Мишо: И двете имат своите предизвикателства, но според мен писането на музика определено е по-трудно и водещо. Не можеш да влезеш в студио и да започнеш на място да композираш.

“Beautiful” e първата ви авторска песен, която излиза в медийното пространство. Хората се питат не е ли време за следваща…

Лазката: Може би вече се работи по следваща песен. Съвсем скоро ще може да я чуете.

Мишо: И под съвсем скоро имаме предвид when it’s done.

TRILOGY

Какво ви вдъхновява и на кого НЕ искате да приличате?

Светльо: Всеки от нас е израснал с определена музикална култура и малко или много иска да я имплементира в музиката си. Мисля, че звученето ни е малко по-различно от нещата, които в момента се правят от повечето български изпълнители и се надявам да е така.

Опишете накратко как създавате вашата музика?

Светльо: Любим процес. Някой от нас има идея, записва демо и я носи в студиото. Коментираме, експериментираме МНОГО, записваме, презаписваме и ядем пици. МНОГО. Това е накратко.

Мишо: Ядем пици, понякога суши, пием кола. И презаписваме и променяме многократно и доста често имаме вътрешни спорове, но за сега нещата все се решават без конфликти.

Случва ли ви се да започнете дадена песен, но да не успеете да я довършите?

Лазката: Доста често. Голяма част от репетициите ни минава в експериментиране с музиката. Различни звуци, ефекти, инструменти и т.н.  Имаме списък с много недовършени песни, които скоро може да се появят на бял свят.

Мишо: И под скоро имаме предвид when they are done.

Истина ли е, че вече са ви потърсили за участие в новогодишните празненства в Пирот?

Лазката: Можем само да потвърдим, че Светлана Ражнатович желае да ѝ подгряваме на новогодишния концерт. Останалото е поверителна информация.

Какво закусват музикантите от TRILOGY?

Мишо: Не закусвам… В редки случаи започвам деня с нещо високо калорично – шоколад, кроасани, кола 😀 Oт там нататък обяда и вечерята са общо взето стандартни.

Светльо: Качамак. Това е.

Леки наркотици или леки жени?

Мишо: И двете не са фатални, така че има ли значение?

Светльо: Тежки жени.

В YouTube всичко изглежда прекрасно, но кога ще можем да ви чуем на живо?

Мишо: Не сме планирали нищо по този параграф за сега, но със сигурност когато го решим и подготвим ще сте едни от първите известени.

Можете да октриете TRILOGY във Facebook на: https://www.facebook.com/projecttrilogy/

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.