Как съвременното образование вдъхновява чрез игра

Таня Димитрова ще представи ангажиращи детското внимание практики за развитие на научно мислене на 1 октомври

Училището може да е страхотно ангажиращо. В един наглед обикновен учебен час по „Човек и природа“, например, децата учат как се добиват редки метали не само от учебника си – те сами създават Cookie Mining Lab. Помощните материали за малката мина включват шоколадови бисквити, кламери и 3 лева на монети от по 2 стотинки.  За да разберат как всъщност функционира храносмилателната система в човешкото тяло пък учениците използват банан, чорапогащник от ликра и оцет.

На „Ratio представя: Да отгледаш учен“  Таня Димитрова ще представи учебния процес като игра.  Гостите на събитието ще разберат кои са съвременните образователни методи, как те ангажират децата с наука и ги научат на рационално, последователно мислене, базирано на научния подход.  Събитието е насочено не само към педагози и родители, но и към всеки, който иска да разбере как се създава интерес към наука.

Таня Димитрова е създател и главен редактор на Science Journal for Kids. Работила е като преподавател в Остин, Тексас, след което се връща и практикува професията у нас. Била е редактор на научно-популярни издания в Калифорния. Научните ѝ степени са бакалавър по екологични науки от University of London и магистър по енергетика и ресурси от UC Berkeley.

Ratio представя: Да отгледаш учен“ ще се състои на 1 октомври 2019 г. от 19:00 в City Stage (в подлеза на НДК). Входът е свободен.