Как древното знание променя медицината?

Изживява ли медицината повратен момент? Могат ли алтернативната медицина и науката да се съчетаят успешно, помагайки на милиони хора по света? Отговорите на тези въпроси намираме в книгата „Тайната на изцелението” (ИК „Сиела”) на германския журналист Йоаким Фаулщих. Авторът твърди, че тялото, съзнанието и душата са тясно свързани помежду си и са преплетени в голяма мрежа, в която се крие търсената открай време тайна на изцелението.

Сблъсъкът между алтернативна медицина и наука съществува от векове, а поддръжниците на единия и на другия лагер спорят ожесточено отколе. Германският журналист Йоаким Фаулщих, който от години търси пресечната точка между двете, смята, че голямото объркване идва именно от крайното мнение „за” и „против” на поддръжниците на двата лагера.

В сензационната си книга „Тайната на изцелението” Фаулщих разкрива как древното знание променя съвременната медицина: „Методите, които само допреди няколко години бяха игнорирани, защото ги смятаха за ненаучни, сега намират признание. Университетски клиники работят рамо до рамо с лечители, онколози подкрепят пациентите си чрез пътешествия на съзнанието към прастари вътрешни образи и картини, психолози съчетават хипнозата с двигателна практика, лекари предизвикват изпадане на пациентите в транс, за да проследят дълбоко скритите причини на хроничните заболявания. Как могат да се обяснят техните успехи?

Фаулщих показва, че древното знание отдавна вече не се намира в противоречие с модерната наука. Откритията, направени от невробиолози и изследователи на мозъка през последните години, потвърждават, че тялото, съзнанието и душата са тясно свързани помежду си, преплетени в една голяма мрежа. Именно в нея се крие тайната на изцелението, която хората открай време търсят, смята германският журналист.

Йоаким Фаулщих е телевизионен журналист и режисьор на документални филми в сферата на политиката и екологията. От 20 години Фаулщих се занимава задълбочено със съчетаването на алтернативна медицина и наука – в частност изследвания за съзнанието и подсъзнанието – с цел по-здравословен начин на живот и лечение на редица заболявания.  Неговите филми „Rätselhafte Heilung“ (ARD 2006) и „Тайната на изцелението” (ARD 2010) са запознали милиони хора с тезата, която Фаулщих излага и в книга си: че тялото, съзнанието и душата са тясно свързани помежду си, преплетени в една голяма мрежа.

Книгата е в превод от немски език, дело на Величка Стефанова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.