Как да съчетаваме дрехите

5/5

Ето че стигнахме и до това което всяка една жена иска да знае – как да съчетава дрехите си перфектно. Повечето хора си мислят, че това е нещо вродено и че просто не им се отдава, не им идва отвътре, че са родени без какъвто и да е усет и още какво ли не. А всъщност е сравнително лесно човек да се научи на няколко основни трика, за да не сбърка и да изглежда като кичозна маймуна или клошар (в лошия смисъл на думата). И дори не са ви нужни някакви свръх големи финансови възможности.  Нужни са ви точно три неща :

  1. Да знаете какво точно харесвате – дали да сте елегантна, бохо, романтична, шик или т.н. Да имате ясна представа какво искате да излъчват дрехите ви, тъй като за съжаление те са първото нещо, по което ни съдят. „По дрехите посрещат, по ума изпращат” – абсолютно вярна поговорка. Затова вие трябва да имате много ясна представа не коя сте(защото това може и до края на живота си да не разгадаете), а КОЯ ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ! Освен, че ще придобиете нов стил по този начин, то ще бъдете и една крачка към постигане на целта си каква да бъдете в живота си.
  2. Да експерементирате със себе си. Това е също много важно. Всички ние имаме неща, които не харесваме в себе си. Това са така наречените комплекси. И заради някакви неща, които са само в нашите глави, избягваме страхотни модели, които биха ни стояли невероятно, стига поне да ги пробваме и да се погледнем в огледалото. Имала съм случаи в моята работа, когато с триста зора съм успявала да накарам по–пълна жена да пробва рокля без ръкави за първи път в живота си и всъщност да се хареса. Аз самата имам комплекс от косми. Всеки път си втълпявам как имам навсякъде и че това го вижда всеки. А всъщност е само в главата ми. И ако се поддам на това, то тогава трябва да ходя заушена от глава до пети. И то при 40 градуса навън… няма как да стане. Така както аз, така и вие не трябва се поддавате на вашите негативни мисли относно как изглеждате. И в допълнение – не трябва се поддавате и на подигравки от външни хора. Вие сте човека, който трябва да се хареса на себе си, така че чуждите мнения не са ви нужни.
  3. Да четете и попивате информацията която ви се предоставя отвсякъде(интернет, книги, списания, например тези статии и т.н). Реално наистина има хора, които сякаш им идва от вътре да са винаги страхотно облечени.  Тези хора се делят на два вида според мен – Такива които всъщност четат, но се правят че не са, за да изглеждат като божества в очите на приятелките си. И вторият вид са тези, които са невероятно природно красиви, и просто всичко им отива. Ако щеш да ги оваляш в кал и пера, пак ще оберат овациите когато излязат някъде.

След тези три простички неща е време да започнем да трупаме някои основни знания. Когато влезем в даден магазин това, което всъщност виждаме в началото, е една голяма какофония от цветове, шарки, материи и т.н. На някои от вас сто на сто е много трудно да се ориентират в такава среда и им идва да излязат на първата секунда. Напълно нормално! Аз самата, когато започнах да работя, ми идеше си тегля въжето някъде. 🙂 Шегата настрана. Всъщност дрехите се делят само на три вида. Те биват основни, промоционални и третият вид засега ще го нарека специални.

Основните са много лесни за разпознаване. Това е един и същи модел в много цветове, изчистен. Например един потник, който го има в 10 цвята. Цената тук варира в зависимост от материята. Може да откриете промоция например на две изчистени тениски на цената на една. В повечето случаи този вид дрехи са супер достъпни. Единственият вариант в който може да е по–скъпа такава дреха е то, ако самата марка използва много скъпи материи. Но много рядко скъпите марки влагат пари в такъв вид дрехи. Ако им е нужен изчистен цвят за някоя колекция, те просто си правят една дреха изчистена, тогава тя вече не се нарича основна при положение, че нямаме възможни повече цветове. Тя ще спада към специалните.

drehi1-1

drehi1-2Промоционалните са малко по–трудни за разпознаване. Представете си този път една риза, която я има в три разцветки например, само че този път всеки цвят има различни цветя по нея.  Или един и същи модел тениска, само че с различни картинки отпред, може и да е с различни цветове също. Цената тук също е доста подсказваща, че тази дреха е от промоционалните. Този вид дрехи са също сравнително достъпни, тъй като използват по-евтини материи. Същото важи и за щампите, ако имат такива. Те също няма да могат да издържат дълго. Целта на промоционалните дрехи в моите очи, е да може да сте в крак с тенденциите, без да влагате много пари. А негативът от този вид дрехи е, че ако желаете да сте уникални шансът да го постигнете доста намаля.

Дойде време и да обясним за наречените от мен специални дрехи. Ако горните два вида се наричат по всички възможни брандове basic и promotional, то третия вид навсякъде го наричат с различни имена, но винаги се отнася за едно и също нещо. Това са дрехите от колекциите в магазините, които използват по–скъпи материи, има ги в един модел, един цвят, но обединени от стил, мотив или материя (вижте снимката по–долу).

drehi1-3

Дотук сигурно ви звучи сравнително лесно, нали ? И наистина е така. Стига тези 6 неща да ги употребявате във всекидневието си и да ги знаете, следващите стъпки ще си се сторят доста лесни. Но за тях ще пишем следващият път 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp