Как да разберем тези, които не разбираме

Здравейте, искате ли да си поговорим за идиоти? Вероятно да.

Имате ли чувство, че сте заобиколени от идиоти, които не разбират какво им говорите и какво се иска от тях? А хрумвало ли ви е, че въпросните идиоти са просто различни от вас хора, които наред с недостатъците си притежават и силни страни?

В тази книга Томас Ериксон анализира отличителните характеристики на четирите основни типа поведение, които той разделя на четири цвята, и ни показва кое ги прави толкова различни. Разпознаването и разбирането на поведението на отсрещната страна е ключово умение за комуникацията. Идеята не е да се лепят етикети или да манипулираме околните, а да започнем да ги разбираме. От книгата ще научите ценна информация и практически насоки:

  • как да разпознавате Червените, Жълтите, Зелените и Сините типове хора
  • кои са силните и слабите страни на различните цветотипове
  • как да общувате с тях и какво да очаквате като реакции
  • какво да вземете предвид, когато работите в екип с различни цветотипове.

Така, осъзнавайки волята и амбициите на Червените, вероятно ще си обясните защо са резки и припрени. Ще можете да простите разхвърляността на забавните оптимисти – Жълтите. Няма да пришпорвате дружелюбните Зелени, нито ще се учудвате на педантичността на аналитичните Сини.

В крайна сметка светът може да се окаже едно цветно и приятно място, където всъщност сте заобиколени от колоритни хора.

А вие кой цвят сте?

Томас Ериксон е водещ специалист и консултант по комуникация със средно 130 семинара годишно из цяла Европа. Той съветва различни организации и обучава мениджъри на реномирани компании. Автор е и на три заглавия за общуване, като първата му книга – „Заобиколени от идиоти“, се превръща в абсолютна сензация не само в родната му Швеция и останалите скандинавски страни, но и в редица други държави. До момента в световен мащаб от нея са продадени над 1 милион и половина екземпляра, а правата за нея са откупени в 39 страни. „Заобиколени от идиоти“ е най-продаваното нонфикшън заглавие в Швеция през последните 5 години и там темата за цветотиповете вече обичайно присъства в ежедневните разговори.

В началото на годината ИК „Хермес“ покани автора да гостува в България по повод публикуването на книгата на български език. Беше предвидено Ериксон да изнесе две тематични лекции в София и Пловдив, но поради ситуацията в страната, събитията бяха отменени. Въпреки това издателството продължава комуникация с екипа на Томас Ериксон и  се надява, че авторът ще има възможност да се срещне с българските читатели,  когато обстоятелствата отново позволяват.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO