Изложбата „Камен бряг“ на Огнян Георгиев се открива в галерия „Арт Маркони“ във Варна на 1 октомври

На 1 октовмри в 18:30 часа е официалното откриване на изложбата живопис „Камен бряг“ на Огнян Георгиев във варненската галерия „Арт Маркони“. Можете да разгледате „Камен бряг“ до 27 октомври.

Морето е любима тема в творчеството на Огнян Георгиев. И в тази изложба то ще доминира, но истинския акцент той е поставил върху Камен бряг. Магията на този природен феномен е предизвикателство за много художници, а за Оги, през последните години,  е истинска страст. Точно това е думата, която може да обедини излъчването на серията картини, посветени на това култово място.

Наблюдавано в различни сезони и часове на деня, от различни места и ъгли, вдъхновената четка на художника успява да внуши респекта от водовъртежните, поглъщащи дълбини и хищно връхлитащи вълни към скалите. Невероятната и богата на нюанси палитра на брега, променяща се през всеки сезон  заради специфичната  си растителност, е истинско откровение за сетивата на твореца. Огнян Георгиев улавя и предава специфичната сурова красота на това място, създаващо усещане за могъщество и извисеност, взирайки се в хоризонта и респектирайки с тайнственото наситено синьо на дълбоките води в подножието на скалите. Многобагрието на различните лишеи и скални цветя, растящи само  тук, разфокусира мощното присъствие на морето и смекчава неговото страховито излъчване.

 Камен бряг продължава да вдъхновява поети, музиканти, художници, фотографи и обикновените ценители на красотата от цял свят. Извън неговата историческа и богата културна биография, свързана с множество събития и фестивали, Камен бряг е едно от най-живописните места по черноморското ни крайбрежие. В тази изложба Огнян Георгиев му отделя достойно място.

Огнян Георгиев е роден  6.12.1962 г. (Никулден) в гр. Варна.

Рисуването винаги е било голямата му мечта. Професионален разрушител, любител на екстремните спортове, винаги намира време за откровения пред платното. Обожава природата и не пропуска да открадне мигове за общуване с нея – с лодка, яхта, кемпер, катерейки се по непристъпни скали или яхнал своя “Harley Davidson”.

Прозорецът на ателието му разкрива изумителна гледка към морето и езерото. Живо, променящо се ежеминутно, ласкаво или сурово, морето е предизвикателство и ще остави трайна следа в творчеството на Огнян Георгиев. Художникът живее и твори в град Варна.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO