Изложбата „Интимно“ на Антон Антонов в галерия „Арт Маркони“ от 15 юли до 11 август

"Крачунка" - художник Антон Антонов

Днес в 18:30 часа в галерия „Арт Маркони“ във Варна ще бъде официално открита изложбата живопис „Интимно“ на Антон Антонов. Експозицията може да бъде видяна на място до 11 август.

Антонов коментира творбите в изложбата така:Дълбоко личен, свой, частен, домашен, близък, задушевен, съкровен,  таен, секретен, скрит, вътрешен, душевен, сърдечен, дружелюбен, приятелски, непринуден, неофициален, всекидневен, обикновен, разговорен, потаен, поверителен нюанс. Предполага граничност. Една следа от въглен , отвъд която ние се намираме отново, разпознаваме се и спасяваме цялостта си.

„Интимно“ – художник Антон Антонов

Тази крехка цялост – материя и дух. Човекът все повече страда от тази разпиляност. Ние нямаме време. Време за какво? Не съзерцаваме. Не се вглъбяваме. Не търсим себе си. Онова себе, което обича да слуша ветровете, да потръпва от утринния хлад, да вдъхва ароматите на тревите, да гони облаците и слънчевите зайчета, да мечтае с мечтите на Създателя, което  е себеключа за свободата ни. То не е извън нас. Това, което гледат очите не е извън нас. Това сме ние. Това е проглед. Картините също са проглед. Интимността да прегърнеш себе си.”

„Цветя“ – художник Антон Антонов

„След това представяне, което Антон Антонов прави сам за своята нова изложба, аз не само нямам какво да добавя, аз останах без дъх…Мога само да подскажа, че имаме много оригинална идея в представянето цветната палитра, обединила темата „Интимно”. И съм щастлива, че когато казвам „моите автори”, имам предвид точно това – творци, които докато съм подхвърлила една идея – те вече й дават плътност и визия. Това се случва, когато между нас има синхрон, когато за художниците галерията не е просто едно място за представяне на картини, а дом, в който се завръщат всеки път с обич. Благодаря ти, Тони“, пък допълва галерстката Ваня Маркова от „Арт Маркони“.

„Пролет“ – художник Антон Антонов

Антон Антонов е роден на 28 юни 1962 г. в София. Детството му преминава  в Дряново, където  завършва средното си образование в местната гимназия „Максим Райкович“. Завършва „Живопис“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ във Велико Търново. Първата му самостоятелна изложба е през 1989 г. в Сливен. Майсторът на четката има самостоятелни изложби в Полша, Португалия, Италия, Словакия, САЩ, в дом „Витгенщайн“ във Виена и Париж. От 2012 г. ежегодното му гостуване и представяне на поредна изложба в галерия „Арт Маркони” във Варна се е превърнало в запазена марка за месец юли. Живее и работи в Дряново.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO