Излизаме „Извън контурите” през май с изложбата на авторски корици от Kontur Creative

„Извън контурите” е името на изложбата, която БНП Париба и сайтът „Аз чета” организират в рамките на кампанията „Отваря се нова страница за вашите спестявания“. Изложбата ще включва корици и илюстрации на Стоян Атанасов, Таня Минчева, Моника Писарова и Силвия Иванова от Kontur Creative – дизайнерското студио, работило по визуалната идентичност на кампанията. Изложбата ще се проведе от 16 май до 3 юни в салона на БНП Париба на бул. “Цар Освободител” 2 и може да бъде посетена всеки делничен ден от 9 до 18 часа. Официалното откриване на изложбата ще бъде на 16 май от 18:30 ч.

Стоян Атанасов и Моника Писарова създават Kontur Creative през 2016 г., а много скоро към екипа се присъединяват и Таня Минчева и Силвия Иванова. Днес четиримата са едни от най-популярните дизайнери на корици в България.

„Имали сме удоволствието да работим по създаването на кориците за някои от важните и харесвани от читателите книги, излизали на български. За изложбата „Извън контурите” опитахме да подберем тези от тях, които не просто да покажат нашето развитие като творци, но и да проследят промяната в читателските вкусове през последните няколко години”, казва Стоян Атанасов.

Идеята за изложбата се ражда по време на съвместната работа на Kontur Creative и БНП Париба за кампанията „Отваря се нова страница за вашите спестявания“, за която Таня изработва специален колекционерски книгоразделител при пазаруване в обектите на книжарница Ciela. В рамките на инициативата всеки нов клиент, открил онлайн депозит в БНП Париба до 31 май 2019 г., може да получи ваучер на стойност 30 лева за покупка на книги във веригата.

Стоян Атанасов е графичен дизайнер по образование, избор и участ едновременно. Работи основно в областта на дизайна на печатни издания и корпоративната идентичност. Ако имаше свободно време, вероятно щеше да се занимава активно с пекарство и да отглежда бонсаи.

Силвия Иванова има бакалавърска степен по анимационна режисура. Професионално се занимава както с видео и анимация, така и с дизайн и оформление на печатни издания. Има твърде специално отношение към калинките.

Таня Минчева е дизайнерът с най-дългогодишен опит в екипа на Kontur. Учила е анимационна режисура, а зад гърба си има успешни проекти в почти всички области на дизайна. Голямата ѝ страст е илюстрацията.

Моника Писарова е родена в семейство на художници. Гимназиалното, бакалавърското и магистърското ѝ образование са в сферата на дизайна, корпоративната идентичност и плаката. Харесва музика, която почти никой друг не е в състояние да толерира.

В изложбата са включени корици на Ентусиаст, Сиела, Емас, Егмонт, AMG Publishing, Orange Books, ICU, Clever Book, Millenium, Uniscorp.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.