Издателство „Лист” става на 5 и празнува с изложба

Сред оригиналите в „РазЛИСТи класиката” 2 е и тази акварелна рисунка на Дамян Дамянов към „Приказки 1, 2, 3, 4” от Йожен Йонеско

Издателството радва читателите си и с 30% отстъпка през септември!

Книга по книга издателство „Лист” става на пет години и ще отбележи рождения си ден с изложба и 30% намаление на заглавията от каталога си. Стартът на празненствата е на 1 септември в бар и магазин „Плюс това” с откриването на експозицията „РазЛИСТи класиката”. В продължение на месец тя ще представи оригинали и копия на илюстрациите от български художници към творбите от поредицата „Детски шедьоври от велики писатели”.

Срещата на Алисия Санча с Чеховите „Момчета”

Селекцията, чийто двигател е главният редактор на „Лист” Гергана Димитрова, се превърна в емблема за издателството и му донесе най-престижните отличия в областта на книгоиздваването „Златен лъв” и „Христо Г. Данов”.

Решихме да отпразнуваме рождения си ден с тази изложба, защото поредицата „Детски шедьоври от велики писатели” стана емблематична за издателството.

Илюстрация на Тоня Горанова към „Страната на хилядите желания”.

Първо с нея започнаха да ни свързват, после дойдоха и другите книги. Тя показа също, че българските илюстратори могат да  рисуват за книги в България. Важно е да покажем тяхната работа в изложба, защото илюстрациите могат да имат живот и извън книгите”, коментира главният редактор на „Лист” Гергана Димитрова.

Сред включените в експозицията картини са фантазиите на Дамян Дамянов, родени от срещата с „Приказки 1, 2, 3, 4” от Йожен Йонеско и „Слонът и домашният котарак” от Йосиф Бродски, на Алисия Санча към „Момчета” от Антон П. Чехов, на Капка Кънева към „Железния човек” от Тед Хюз, „Влак” от Никола Вапцаров и „Кухнята на госпожа Черешова” от Силвия Плат, на Калина Мухова към „Иван Глупака” от Лев Толстой, на Анжела Минкова към „Юнакът и драконът”, на Свобода Цекова към „Пердето на бавачката Лъгтън” от Вирджиния Улф, на Сотир Гелев към „Чиракът магьосник” от Гьоте, на Ина Христова към „Коледата на едно дете в Уелс” от Дилън Томас и „Гаргите от Белокруша” от Олдъс Хъксли, на Вяра Бояджиева към „Прекрасната Касандра” от Джейн Остин и на Тоня Горанова към „Лападунди и тънкофини” и „Страната на хилядите желания” от Андре Мороа.

Хартиена пластика на Капка Кънева за „Железния човек” от Тед Хюз

Това е втората изложба под мотото „РазЛИСТи класиката”. Първата беше през 2018 г. и показа задочните диалози на осмина художници от различни поколения с автори като Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Е. Е. Къмингс, Анатол Франс, Оскар Уайлд, Валери Петров, Марк Твен. Участници в нея бяха Любен Зидаров, Чавдар Николов, Юлиян Табаков, Мила Янева-Табакова, Свобода Цекова, Капка Кънева, Милена Вълнарова и Дамян Дамянов.

Освен на изложба, в дните между 6 и 12 септември, „Лист” кани почитателите си и в шатра № 38 на Алеята на книгата пред НДК и на ул. „Витоша”. По случай 5-годишнината на издателството всички произведения ще се продават с намаление от 30 процента. Отстъпката важи и при покупка от сайта www.listbooks.bg през целия септември.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO